Taustapaperittomien etikettien kysyntä kasvaa

19.1.2021 10:13Uutiset » Pakkaukset
Taustapaperittomien etikettien kysyntä kasvaa mm. vähittäiskaupassa. Kuva: UPM Raflatac.

Taustapaperittomien DT linerless-etikettien kysyntä on jopa 15 prosentin kasvussa. Niitä käytetään erityisesti vähittäiskaupassa, verkkokaupassa, logistiikassa ja pikaruokaravintoloissa.

UPM Raflatac vahvistaa asemaansa näillä markkinoilla rakentamalla uuden tuotantolinjan Nowa Wiesin tehtaalle Puolaan.

Direct thermal (DT) linerless on UPM Raflatacin mukaan kustannustehokas vaihtoehto perinteisille tarramateriaaleille. Suorituskykyisten ja kestävän kehityksen mukaisten taustapaperittomien etikettiratkaisujen suosio on viime vuosina kasvanut vauhdilla perinteisten etikettimateriaalien rinnalla. Kiihtyvä kysyntä loppukäyttöalueilla, kuten vähittäiskaupassa, logistiikassa ja pikaruokaravintoloissa, on siivittänyt DT Linerless-markkinan jopa 15 prosentin vuotuiseen kasvuun.

– Tämä investointi vastaa markkinoiden kysyntään ja on seuraava askel innovatiivisessa tuote- ja teknologiakehitystyössämme. Taustapaperittomat etikettiratkaisut ovat sekä vastuullisia että tehokkaita, sillä niihin kuluu jopa 40 prosenttia vähemmän materiaalia kuin perinteisiin taustapaperillisiin vaihtoehtoihin. Tämä auttaa loppukäyttäjiä keventämään hiilijalanjälkeään sekä täyttämään vastuullisuustavoitteensa, sanoo Antti Jääskeläinen, UPM Raflatac -liiketoiminta-alueen johtaja.

13 miljoonan euron investoinnin myötä Puolan Nowa Wiesin tehtaalle rakennetaan uusi päällystyslinja ja laitoksen leikkaus- ja pakkauskapasiteettia lisätään. Tämä kasvattaa yhtiön vuotuista taustapaperittomien etikettiratkaisujen tuotantokapasiteettia 100 miljoonalla neliömetrillä. Uuden tuotantolinjan odotetaan olevan toiminnassa vuoden 2021 loppuun mennessä.

Tuotanto UPM Raflatacin tarralaminaattitehtaalla Wroclawissa alkoi vuonna 2008 ja laajeni Nowa Wies -tehtaan avauduttua vuonna 2012. Länsi-Puolassa sijaitsevat tehtaat työllistävät yli 700 henkilöä ja muodostavat merkittävän tuotantokeskuksen UPM Raflatacin tarralaminaatille.

DT-etikettejä myös kierrätyspaperista

DT-etikettipaperin suosio perustuu sen helppokäyttöisyyteen, korkeaan tulostusnopeuteen, korkeaan resoluutioon ja siihen, että sitä voidaan käyttää hyvin monissa tulostinmalleissa.

DT-etikettien markkina kehittyy myös siten, että nyt on kaupallisesti saatavilla ensimmäinen kierrätyspaperia käyttävä DT-etikettimateriaali. Toinen suuri etikettimateriaalien valmistaja Avery Dennison on lanseerannut tämän rDT-tuotteen.

rDT on BPA-vapaa, FSC-sertifioidusta päällystämättömästä paperista valmistettu materiaali, joka sisältää kierrätysmateriaalia. Valmistajan mukaan tuote vastaa kaikilta ominaisuuksiltaan normaalia DT-paperia. Uusi tuote on uusin innovaatio Avery Dennisonin vastuullisen materiaalin tuotesarjassa rRange. Siihen kuuluu kierrätyspaperista tehtyjä tuotteita.

Myös Avery Dennison uskoo vastuullisesti tuotettujen materiaalien ja DT-etikettien kysynnän vahvaan kasvuun.

– Olemme havainneet jyrkän kasvun kestävien DT-ratkaisujen kysynnälle, erityisesti logistiikassa ja verkkokaupassa. Näimme myös että markkinoilla ei ollut kierrätysmateriaaliin perustuvaa vaihtoehtoa, sanoo DT-papereiden tuotantopäällikkö Vincenzo Palumbo Avery Dennisonilta.

Reino Lantto

DT-etiketit ovat kysyttyjä verkkokaupan logistiikassa. Kuva: Avery Dennison.
Share: