Stora Enson aaltopahvitarjonta monipuolistuu

1.2.2021 09:00Uutiset » Pakkaukset
Jäätelönkin voi entistä paremmin pakata aaltopahvipakkaukseen. Kuva: Stora Enso.

Stora Enso tarjoaa entistä laajemman materiaalivalikoiman aaltopahvipakkausten tekijöille. Lahden ja Kristiinankaupungin tehtaille juuri myönnetty elintarviketurvallisuussertifikaatti mahdollistaa entistä monipuolisemman aaltopahvipakkauksien käytön myös korkeaa hygieniaa vaativien elintarvikkeiden pakkaamisessa. Oulun tehtaalla on käynnistynyt uusi, korkealaatuista aaltopahvin pintakartonkia valmistava tuotantolinja.

Stora Enson mukaan koronapandemia on lisännyt kiinnostusta pakkaushygieniaan ja tuoteturvallisuuteen entisestään. Tuotekehitys ja painotekniikoiden kehittyminen ovat kasvattaneet aaltopahvin käyttömahdollisuuksia esimerkiksi verkkokaupassa.

Stora Enson Lahden ja Kristiinankaupungin tehtaat saivat juuri kansainvälisesti tunnustetun, vaativan elintarviketurvallisuussertifikaatin. Molemmat tehtaat valmistavat korkean tason hygieniaa vaativia pakkauksia. Elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä laajentaa aaltopahvista valmistettujen pakkausten käyttömahdollisuuksia yhä enemmän myös elintarvikkeisiin, jotka on ennen pakattu esimerkiksi muoviin.

– Koko henkilöstömme on nyt koulutettu sertifikaatin mukaisesti elintarvikeriskien hallintaan ja jokainen prosessin osa tehtaalla on hiottu tähtäämään huippuhygieeniseen tuotteeseen. Henkilöstömme on ottanut käyttöön uusia toimintatapoja valmistamiemme tuotteiden tuoteturvallisuuden varmistamiseksi, kertoo Stora Enson aaltopahviliiketoiminnan Pohjoismaiden johtaja Tom Lind.

– Asiakkaana arvostamme Stora Enson saamaa FSSC 22000 -elintarviketurvallisuussertifikaattia laadunhallinnan ja kehittämisen näkökulmasta. Näemme, että sertifikaatti omalta osaltaan varmistaa Valion tuoteturvallisuuden kannalta tärkeitä asioita eli auttaa suojaamaan valmistamiamme tuotteita matkalla asiakkaille ja kuluttajalle, kertoo Valion Sourcing Compliance Manager Kirsti Nyberg.

Oulusta uutta pintakartonkia pakkauksiin

Ruoka- ja juoma-alan yritykset haluavat, että myytävät elintarviketuotteet on pakattu uusiutuviin, laadukkaisiin ja turvallisiin materiaaleihin. Aaltopahvipakkaus on kevyt mutta jämäkkä, kestää kuljetusta ja on kierrätettävä. Aaltopahvia voidaan kierrättää jopa seitsemän kertaa.

– Yhdistämällä tammikuussa käynnistyneen Oulun kartonkitehtaamme uuden, puhtaan ja vahvan kartongin sekä Lahden ja Kristiinankaupungin tehtaidemme huippuosaamisen, voimme nyt korvata aaltopahvipakkauksilla entistä laajemmin uusiutumattomia vaihtoehtoja korkeaa hygieniatasoa vaativissa pakkauksissa, kertoo Lind.

Stora Enso on saanut päätökseen Oulun paperitehtaan muuntamisen aaltopahvin pintakartonkia valmistavaksi tehtaaksi. Sellutehdas on ollut käynnissä tammikuun puolesta välistä lähtien, ja kartonkikone on käynnistysvaiheessa. Projekti käynnistyi toukokuussa 2019 350 miljoonan euron investointipäätöksellä ja se valmistui suunnitellussa budjetissa. Kartonkituotantoa ajetaan ylös ensimmäisen neljänneksen aikana, ja koneen odotetaan saavuttavan suunnitellun tuotantokapasiteettinsa kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Uusi, korkealaatuista aaltopahvin pintakartonkia (kraftlainer) valmistava tuotantolinja palvelee kansainvälisiä asiakkaita pakkausmateriaalien loppukäyttökohteissa, joissa kartongilta vaaditaan kestävyyttä, puhtautta ja korkeatasoisia visuaalisia ominaisuuksia. Tuotteessa AvantForteTM by Stora Enso on kolme kuitukerrosta, mikä tekee siitä yrityksen tuotantovalikoiman vahvimman kraftlainerin. Sen käyttökohteita ovat tuoreen, rasvaisen tai kostean ruuan pakkaukset sekä korkealaatuiset verkkokaupan pakkaukset.

Pintakartonki AvantForteTM by Stora Enso sisältää kolme kuitukerrosta. Sen käyttökohteita ovat tuoreen, rasvaisen tai kostean ruuan pakkaukset sekä korkealaatuiset verkkokaupan pakkaukset. Kuva: Stora Enso.
Share: