Stora Enso alkaa valmistaa puukuitupulloja teollisesti

11.5.2021 12:08Uutiset » Pakkaukset
Pulpex-pullot voidaan kustomoida kohokuvioinneilla, etiketeillä ja väripainatuksilla eri brändien tarpeisiin. Kuva: Stora Enso.

Stora Enso ja Pulpex ryhtyvät valmistamaan puukuitupohjaisia pulloja teollisessa mittakaavassa. Yritykset yhdistävät voimansa ympäristöystävällisten paperipullojen ja sellusta valmistettujen pakkausten teolliseen tuotantoon. Nämä uusiutuvat tuotteet tarjoavat vaihtoehdon PET-muoville ja lasille.

Pulpexin taustalla ovat juomavalmistaja Diageo (Johnnie Walker, Smirnoff ja Guinness) ja pääomarahastojen hallinnointiyhtiö Pilot Lite. Kumppanuuden tavoitteena on uusiutuvien, kierrätettävien ja biohajoavien paperipullojen ja -pakkausten laajamittainen teollinen tuotanto. Vastuullisesti hankitusta puukuituraaka-aineesta valmistettavien pullojen ja pakkausten hiilijalanjälki on tiedotteen mukaan huomattavasti pienempi kuin lasista ja PET-muovista valmistetuilla.

Muotoonpuristetut kuitutuotteet valmistetaan sellusta, johon saadaan kolmiulotteinen muoto puristuskoneella. Kumppanuuden painopiste on nyt nopean tuotantolinjan kehittämisessä. Sen odotetaan olevan toiminnassa vuonna 2022.

– Näemme suuren potentiaalin Pulpexin kehittämistyön yhdistämisessä Stora Enson teolliseen osaamiseen. Yhteistyö on merkittävä askel aidosti vastuullisen vaihtoehdon tuomisessa markkinoille korvaamaan muovipulloja ja -pakkauksia. Uudella tuotteella on vastaavat ominaisuudet kuin perinteisillä juomapakkauksilla, sanoo Stora Enson Formed Fiber -liiketoimintayksikön johtaja Sohrab Kazemahvazi.

Pulpex aikoo valmistaa paperipulloja globaaleille brändeille monenlaisiin käyttötarkoituksiin, kuten kodinhoito- ja hygieniatuotteiden, alkoholijuomien ja alkoholittomien juomien sekä nestemäisten elintarvikkeiden pakkaamiseen. Stora Enson sellu tulee vastuullisista, varmennetuista lähteistä.

Pulpex-pullot voidaan kustomoida kohokuvioinneilla, etiketeillä ja väripainatuksilla eri brändien tarpeisiin. Pullot ovat myös yhteensopivia pakkausvalmistajien nykyisen täyttötekniikan kanssa.

Share: