Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Pesukonetableteille paperipohjainen pakkaus

2.11.2022 07:45Uutiset » Pakkaukset

Paperin käyttö muovin korvaamisessa pakkauksissa kasvaa nopeasti. Nyt Mondi ja Reckitt ovat kehittäneet innovatiivisen paperipohjaisen ratkaisun Finish-pesutablettien pakkaukselle. Uudessa pakkauksessa on 75 % vähemmän muovia kuin nykyisissä pakkauksissa.

Pesukonetablettien pakkauksen on oltava suljettava, kestävä ja pitää vettä.  Siksi paperin käyttäminen tässä pakkauksessa on ollut haastavaa. Nyt se on onnistunut Mondin ja Reckittin yhteistyöllä. Jäljelle jäävää 25 prosenttia muovia tarvitaan tiedotteen mukaan vahvistamaan paperirakennetta ja antamaan riittävän barrieerisuojan herkälle tuotteelle.

Uusi pakkaus lanseerataan aluksi vain Carrefour-ketjun kaupoissa Ranskassa. Se voidaan kierrättää Ranskassa paperin mukana. Muissa maissa voidaan tarvita pakkauksen sopeuttamista kierrätysvaatimuksiin. Niitä tehdään lähivuosina, kun pakkaus otetaan käyttöön laajemmin. Kun uusi pakkaus on kokonaan korvannut aikaisemman, Reckitt laskee säästävänsä 2 000 tonnia muovia vuodessa. Se vastaa 50 miljoonaa litran pulloa.

Share: