Pauligin kahvipakkaus puoleksi mäntyöljystä

1.12.2020 09:54Uutiset » Pakkaukset
Paulig Café New York -kahvia on nyt pakattu ja toimitettu myyntiin testipakkauksissa, joiden materiaalista yli puolet on mäntyöljyä. Kuva: Paulig.

Elintarvikeyhtiö Paulig testaa UPM:n mäntyöljystä valmistamaa UPM BioVerno -naftaa kahvipakkaustensa raaka-aineena. Ensimmäinen erä Paulig Café New York -kahvia on nyt pakattu ja toimitettu myyntiin testipakkauksissa, joiden materiaalista yli puolet on mäntyöljyä.

UPM BioVerno valmistetaan sellutuotannon tähteenä saatavasta mäntyöljystä Lappeenrannan biojalostamolla. Pauligin materiaalitesteissä pakkauslaminaatin raaka-aineesta yli puolet korvataan mäntyöljypohjaisella UPM BioVernolla.

– Olemme sitoutuneet korvaamaan fossiilisia raaka-aineita uusiutuvilla. Pauligin aloite käyttää puupohjaista UPM BioVernoa kahvipakkaustensa laminaattien raaka-aineena on askel kohti vastuullisempaa pakkaamista, jossa toteutetaan kiertotalouden periaatteita entistä laajemmin, sanoo UPM Biopolttoaineiden liiketoimintajohtaja Panu Routasalo.

Pauligilla on kunnianhimoiset, YK:n Science Based Targets -aloitteen hyväksymät ilmastotavoitteet. Yhtiö pyrkii vähentämään oman toimintansa kasvihuonekaasupäästöjä 80 prosenttia ja arvoketjunsa päästöjä 50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Tavoiteaikana Paulig myös siirtyy käyttämään ainoastaan kierrätettäviä pakkauksia, jotka valmistetaan uusiutuvista tai kierrätetyistä materiaaleista.

– Painopisteenämme on tällä hetkellä kierrätettävyys, ja etsimme myös toteuttamiskelpoisia tapoja käyttää uusiutuvia tai kierrätettyjä pakkausmateriaaleja. Vaikka tuotteiden hiilijalanjälki syntyy pääasiassa tuotteesta itsestään ja pakkauksella on pieni rooli, kaikki pakkauksissa tehtävät parannukset edistävät osaltaan kiertotaloutta ja arvoketjun päästötavoitteiden saavuttamista. Jos testit osoittautuvat onnistuneiksi, päämääränämme on korvata tyhjiöpakkauksissa niin sanotut ensimmäisen sukupolven biopohjaiset materiaalit metsäteollisuuden mäntyöljypohjaisella materiaalilla, kertoo Pauligin strategisen pakkauskehityksen vetäjä Kati Randell.

Share: