Pakkauksiin uusia paperivaihtoehtoja

12.1.2021 11:42Uutiset » Pakkaukset
Sappi on kehittänyt hollantilaiselle Tony’s Chocolonely -yritykselle kuumasuljettavan, paperipohjaisen pussipakkauksen. Pussin päällystämätön paperi on suojattu barrieerilla ja on täysin kierrätettävä. Kuva: Sappi.

Muovi on suosittu joustavien pakkausten materiaali. Sitä haastavat entistä enemmän paperipakkaukset, joihin kehitetään monella taholla uusia materiaalivaihtoehtoja. Yhä enemmän vaihtoehtoja löytyy myös suoraan elintarvikekontaktiin soveltuvista paperipakkauksista.

Sappi lanseeraa barrieeripaperin

Sappi lanseeraa oman innovatiivisen suojaustekniikkansa funktionaalisiin papereihin. Niitä tuotetaan yrityksen tehtaalla Alfeldissä Saksassa. Tiedotteen mukaan Rockwell Solutions -yrityksen osto on syventänyt Sappin barrieeripapereiden teknistä tietämystä. Nyt sitä käytetään, kun barrieerilla päällystetyn paperin tuotanto aloitetaan Alfeldissä. Se edellyttää investointeja, ja uuden tuotteen odotetaan olevan saatavilla vuoden 2022 puolessavälissä.

Sappi esittelee asiakkailleen myös muita kuitupohjaisia pakkausratkaisuja Pro Planet: Paper Packaging -teemalla. Niiden kysyntä on Sappin mukaan noussut dramaattisesti, kun kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia omien ostojensa ympäristövaikutuksista.

 

Holmen kehitti uuden pakkauspaperin
Ruotsalainen Holmen Paper -yritys on kehittänyt uuden pakkauspaperin joustopakkauksiin. Yrityksen mukaan Holmen Pack on hyvä vaihtoehto MG-papereille ja sopii suoraan kontaktiin elintarvikkeiden kanssa. Paperi on tehty ruotsalaisten metsien ensikuidusta.

Holmenin mukaan uusi pakkauspaperi yhdistää puupohjaisen paperin hyvät painatusominaisuudet kraft-paperin vahvuuteen. Paperin molemmat sivut ovat sileitä kaksoiskalanteroinnin ansiosta. Perinteisissä MG-papereissa vain toinen puoli on sileä. Paperin mekaaninen lujuus on riittävä moniin teollisiin ja konvertoinnin tarpeisiin.

 

Mondilta paperipakkaus vaippoihin
Mondi on lanseerannut uuden paperipohjaisen kierrätettävän pakkauksen lasten vaippoihin. Sen on ottanut käyttöön Dryclock, joka on globaali hygieniatuotteiden valmistaja. Pakkauksella on tavoiteltu kestävyyttä logistiikassa, hyvää hyllynäkyvyyttä ja hyvää suojaa.

Mondin mukaan uusi EcoWicketBag soveltuu paperinkeräykseen myös niissä maissa, joissa on tiukat kierrätysvaatimukset. Saatavilla on myös kompostoituvasta materiaalista tehty pakkaus. Pakkaus suunniteltiin sellaiseksi, että se voitiin täyttää ja sulkea Dryclockin nykyisillä pakkauskoneilla.

Unileverin jäätelö paperipakkaukseen
Unileverin Ben & Jerry tytäryhtiö pakkaa nyt uuden Cookie Dough -puikkojäätelönsä kierrätettävään, paperipohjaiseen joustopakkaukseen. Käärepakkauksen materiaalista 88 % on paperia.

Ben & Jerry vähentää muovin käyttöä myös kartonkipakkauksissaan. Niissä käytetään nyt 40 % vähemmän muovia kuin aikaisemmin ja käytettävä muovi on uusiutuvaa biopohjaista materiaalia. Unileverin tavoitteena on puolittaa alkuperäisen muovin käyttö ja varmistaa että kaikki pakkaukset ovat vuoteen 2025 mennessä uudelleen käytettäviä, kierrätettäviä tai kompostoituvia.

Reino Lantto

Share: