Painolaadun nostolla lisäarvoa marjapakkaukseen

7.12.2020 09:02Uutiset » Pakkaukset
Uusi marjalaatikko on siinä käytetyn ensikuitulainerin ansiosta turvallinen suorassa kontaktissa ruokaan. Se kestää myös kosteutta paremmin kuin keräyskuidusta tehty laatikko. Kuva: Metsä Board.

Aaltopahvilaatikko on totuttu ratkaisu suojata marjoja ja hedelmiä läpi tuotantoketjun, mutta uusi laadukas pakkaus tarjoaa myös mahdollisuuden tuoda lisäarvoa myyntiin. Metsä Board ja DS Smith toteuttivat modernin ja huippulaatuisen marjalaatikon yhdessä kumppaniverkoston kanssa.

Pakkauksen painatuksessa hyödynnettiin prosessiväri- ja Full HD -tekniikkaa, joiden avulla värin kulutusta on pienennetty ja samalla mahdollistettu poikkeuksellisen korkea kuvien laatu ja kirkkaat värit.

– Laatikon designissa ei käytetty marjalaatikoissa yleisesti käytettävää vektorigrafiikkaa vaan pintaan painettiin valokuvaan perustuva moniväripainatus. Se oli äärimmäisen vaativaa ja vaati laadukkaan päällystetyn valkoisen kraftlainerin, kertoo Ville Laiho DS Smithiltä, joka valmisti pakkauksen.

EB-aaltoisen pakkauksen pinnassa käytettiin MetsäBoard Pro WKL 175 g/m² päällystettyä valkoista kraftlaineria.

Marjalaatikko on siinä käytetyn ensikuitulainerin ansiosta turvallinen suorassa kontaktissa ruokaan. Lisäksi ensikuidusta valmistettu pakkaus kestää kosteita olosuhteita paremmin kuin keräyskuidusta valmistettu laatikko. Marjojen matkalla pellolta kuluttajalle kosteusolosuhteet voivat vaihdella huomattavasti, mutta pakkauksen on suojattava tuotetta läpi koko ketjun. Käytön jälkeen aaltopahvilaatikko on helppo kierrättää.

– Ympäristöystävällisyys on erittäin vahva trendi, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että muovipakkauksista halutaan siirtyä kuitupakkauksiin sekä pienentää pakkauksen hiilijalanjälkeä. Ensikuitukartongista tehdyt pakkaukset ovat siksi tulevaisuuden materiaali, kertoo Ilkka Harju Metsä Boardin EMEAn ja APACin pakkaussuunnittelusta.

Premium-marjalaatikoiden sarja täydentyy Harjun mukaan piakkoin kartonkisella rasialla, jolla voidaan korvata muovista valmistettuja vähittäismyyntipakkauksia.

DS Smithin lisäksi Metsä Boardin uuden osaamiskeskuksen kumppaniverkostosta mukana toteutuksessa olivat reprotyöstä vastannut Marvaco sekä Futupack, joka toimii DS Smithin kumppanina toimittaen pienempiä pakkauseriä viljelijöille.

Share: