Nyhtökauralle informatiivinen kartonkipakkaus

15.3.2021 08:06Uutiset » Pakkaukset
Uudistuneen ulkoasun saanut Nyhtökaura-pakkaus sisältää entistä enemmän tietoa tuotteesta ja sen käyttötavoista. Kuva: Gold&Green Foods.

Kasvisruokainnovaatio Nyhtökaura on saanut entistä kestävämmän kartonkipakkauksen, joka vähentää käytetyn muovin määrää 30 %. Uudistuneen ulkoasun saanut pakkaus sisältää entistä enemmän tietoa tuotteesta ja sen käyttötavoista.

Nyhtökauratuotteita valmistava Gold&Green Foods kertoo tiedotteessa, että pakkaukset on uudistettu kuluttajien toiveesta, ja niitä on saatavilla maaliskuussa vähittäiskaupoista. Tuote on nyt saanut raikkaan ja selkeän ulkoasun. Kestävä pakkaus suojaa tuotetta rikkoutumiselta entistä paremmin, ja tavoitteena on vähentää hävikkiä.

Pakkaus tarjoaa kuluttajille aiempaa helpommin tärkeät tiedot muun muassa tuotteesta, parasta ennen -päivämäärästä ja pakkausmateriaalien lajittelusta. Pakkauksen kääntöpuolelta löytyy myös resepti. Tuotteen pakkauskoot ja säilytysohjeet ovat ennallaan, samoin valmistuspaikka Suomessa. Tuote valmistetaan Gold&Greenin tehtaalla Järvenpäässä.

Uusi kestävämpi kartonkipakkaus suojaa tuotetta entistä paremmin esimerkiksi kuljetusten aikana, ja sitä kautta pystytään myös ennaltaehkäisemään ruokahävikkiä. Vaihtamalla aiemmin käytössä olleen muovinen pakkausrasia muovikääreeseen onnistuttiin laskemaan muovin määrää 30 %. Nyhtökaura-pakkauksien pakkausmateriaalit lajitellaan kartongin tai muovin keräykseen.

– Pakkauksen tärkein tehtävä on suojata tuotetta. Laadukkailla ja kestävillä pakkauksilla on siis keskeinen rooli ruokahävikin ennaltaehkäisemisessä, sanoo Gold&Green Foodsin perustaja ja innovaatiojohtaja Maija Itkonen.

Gold&Green on osa Paulig-konsernia, joka on vuonna 2020 julkaissut tarkat ympäristötavoitteet tuotteiden pakkausten suhteen osana vastuullisuusohjelmaansa. Pauligin vastuullisuusohjelma perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

– Tavoitteenamme Paulig-konsernissa on, että vuoteen 2025 mennessä kaikki pakkaukset ovat kierrätettäviä ja 2030 mennessä ne valmistetaan uusiutuvista tai kierrätetyistä materiaaleista. Pakkauskehitystä tehdään koko ajan hyödyntäen alan uusimpia innovaatioita ja teknologiaa. Paulig on esimerkiksi mukana VTT:n hankkeessa, jossa kehitetään täysin uudentyyppisiä pakkausratkaisuja uusiutuvasta raaka-aineesta, selluloosasta, avaa Itkonen Pauligin pakkauskehityssuunnitelmia.

Share: