Mondilta uusia suojakerroksen sisältäviä papereita

25.2.2021 18:45Uutiset » Pakkaukset
Uudet AegisPaper-tuotteet ovat kierrätettäviä ja ne sopivat käytettäväksi nykyisissä FFS-pakkauskoneissa. Kuva: Mondi.

Paperiyhtiö Mondi on kehittänyt uusia valmiin barrieerikerroksen sisältäviä paperilaatuja, joilla voi korvata muovikalvoja ja laminaatteja päivittäistavaroiden pakkauksissa. AegisPaper-tuotteet ovat kierrätettäviä ja ne sopivat käytettäväksi nykyisissä FFS-pakkauskoneissa.

AegisPaper-tuotteet on valmistettu täysin integroidussa tuotantoprosessissa Euroopassa. Ne sopivat Mondin mukaan monenlaisiin tuotteisiin kuten kuivaruokiin, pakasteisiin, lemmikkien ruokiin, makeisiin, leluihin, verkkokauppaan, kukkatuotteisiin ja tee-se-itse tuotteisiin.

Funktionaaliset barrieeripaperit voivat korvata perinteisiä muovipakkauksia. Mondin mukaan esimerkiksi eurooppalainen kuivien pastatuotteiden valmistaja tulee korvaamaan yhdessä tuoteryhmässä näillä pakkauksissa muovipakkaukset ja vähentää muovin käyttöä 90 %.

Etiketteihin uusia pohjapapereita

Mondi on myös kehittänyt uusia ympäristöä säästäviä pohjapapereita etiketteihin, teippeihin, kuoriin ja teollisuuden käyttöön. EverLiner-tuotteet on tehty kierrätyspaperista ja keveistä papereista. EverLiner M R on markkinoiden ensimmäinen pohjapaperi, jossa käytetään kierrätyspaperia.

Uudet paperit on tehty FSC tai PEFC-sertifioidusta paperista. Ne ovat entistä keveämpi ja ympäristöystävällisempiä myös tästä syystä. Papereiden avulla voidaan vähentää tuotannon hiilijalanjälkeä tinkimättä suorituskyvystä nykyisissä tuotantoprosesseissa.

Share: