Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

MM Kotkamills investoi kartongin jatkojalostukseen

3.5.2022 18:07Uutiset » Pakkaukset
MM Kotkamills valmistaa mm. vesipohjaisella barrieerilla suojattua kuppikartonkia. Kuva: MM Kotkamills.

MM Kotkamills investoi noin 30 miljoonaa euroa MM Kotkamillsin tehtaalle rakennettaviin kahteen huipputekniikalla varustettuun arkkileikkuriin ja niihin liittyviin automatisoituihin oheistoimintoihin. Investoinnin tavoitteena on vahvistaa yrityksen asemaa kartonkiarkkien toimittajana Euroopan kartonkimarkkinoilla pakkausteollisuuden tarpeiden kasvaessa.

– Vuonna 2016 käynnistyneen kartonkikoneemme kartongille on kova kysyntä. Investointi arkkileikkureihin vahvistaa asemaamme markkinoilla kilpailukykyisin kustannuksin, toteaa toimitusjohtaja Päivi Suutari.

Investointiprojektin arvioidaan laskevan kartonkitoimitusten kuljetuskustannuksia sekä lisäävän tehtaan joustavuutta ja kartonkituotannon kilpailukykyä.

– Integraattimme keskeisenä toiminta-ajatuksena on edistää kiertotaloutta käyttämällä tuotannon sivuvirtoja ja hyödyntämällä mahdollisimman tehokkaasti kuituja raaka-aineenamme. Investoinnin myötä saamme jatkossa myös arkkileikkauksessa syntyvän kartonkihukan kierrätettyä vaivattomasti takaisin valmistusprossiin, Suutari sanoo.

Projekti alkaa välittömästi suunnittelun ja hankintojen osalta. Ensimmäinen leikkuri on suunnitelmien mukaan toiminnassa vuoden 2023 loppupuolella ja toinen noin kuusi kuukautta myöhemmin. Investointi tulee välillisesti työllistämään rakennusaikana monilla osa-alueilla, ja investoinnin valmistuttua MM Kotkamillsin tehtaalle syntyy uusia tuotannon työpaikkoja.

MM Kotkamills kuuluu MM Group -konserniin, joka on Euroopan johtavia kartongin ja kartonkipakkausten valmistajia.

Share: