Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Metsä Board kehittää pakkauksia simulointialustan avulla

24.11.2021 15:25Uutiset » Pakkaukset
Simulointi mahdollistaa jopa 85 prosenttia nopeamman pakkauskehityksen verrattuna perinteiseen tapaan. Kuvassa Anna-Leena Erkkilä ja Pekka Suokas. Kuva: Metsä Board/Hanna-Kaisa Hämäläinen.

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board on ottanut käyttöön Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE -simulointialustan pakkausratkaisujen kehittämisessä ja testaamisessa Äänekoskella sijaitsevassa osaamiskeskuksessaan. Simuloinnin avulla voidaan merkittävästi nopeuttaa pakkauskehitystä ja pienentää pakkausten hiilijalanjälkeä.

Simulointi mahdollistaa jopa 85 prosenttia nopeamman pakkauskehityksen verrattuna perinteiseen tapaan, jossa tehdään useita testejä pakkausten fyysisillä prototyypeillä. Lisäksi simulointiteknologia auttaa hallitsemaan koko tuotteen elinkaaren kehitystä materiaalivalinnoista kuljetukseen. Uuden teknologian avulla Metsä Board voi suositella asiakkailleen optimaalisia pakkausmateriaaleja sekä pakkausrakenteita.

– Halusimme nopeuttaa innovaatiovauhtiamme auttaaksemme asiakkaitamme – niin pakkausten valmistajia kuin brändinomistajia – optimaalisilla pakkausratkaisuilla ja pienentämään heidän hiilijalanjälkeään. Esimerkiksi pakkauksen puristuslujuus- ja pudotustestit voidaan nyt tehdä muutamassa tunnissa verrattuna useisiin päiviin tai jopa viikkoihin perinteisillä fyysisillä testausmenetelmillä, sanoo Metsä Boardin kehitysjohtaja Markku Leskelä.

Ranskalaisen Dassault Systèmesin huipputekninen ratkaisu perustuu yrityksen ilmailu- ja autoteollisuuden asiantuntemukseen. Nyt uusi uusi teknologia voidaan ottaa käyttöön kuitupohjaisten pakkausten valmistuksessa.

Array
Share: