Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Menestystuote Fallerolle uusi vihreämpi pakkaus

25.11.2021 16:42Uutiset » Pakkaukset
Fallero-pakkaus on Suomalainen Menestysresepti 2021 voittaja. Kilpailun voittajatuotteet ovat useana vuonna olleet S-ryhmän ruokakauppojen myydyimpiä uutuustuotteita. Kuva: Marvaco.

Suomalainen Menestysresepti 2021 -kilpailun voittaja Fallero on uusinut pakkauksensa. Uusi värikäs pakkaus painetaan entistä ympäristöystävällisemmin EGP-menetelmällä.

Kuori-ravintolan keittiössä kehitetylle suomalaiselle vegaaniselle uutuustuotteelle haluttiin näyttävä pakkaus, ja samalla minimoida sen hiilijalanjälki.

– Halusimme erottua kylmähyllystä positiivisella tavalla, joten päädyimme super-värikkäisiin pakkauksiin, joihin kiinnittää heti huomion. Brändi huokuu tuoreutta, makua ja trendikkyyttä, toteaa Katariina Vesterinen Mums Oy:ltä.

Uusi pussipakkaus minimoi muovin määrän ja on sataprosenttisesti kierrätettävää monomateriaalia. Luonteva valinta pakkauspainatukseen oli Expanded Gamut Printing (EGP), jossa luovuttiin erikoisvärien käytöstä ja painatus toteutettiin ympäristöystävällisemmin vakioiduilla painoväreillä.

EGP-menetelmän avulla pakkauspainatuksen hiilijalanjälkeä saatiin pienennettyä samalla kun painatuksen lopputuloksesta saatiin tavallista näyttävämpi. Pakkauksen painoi kotimainen Westpak Oy, joka on EGP-menetelmän edelläkävijä yhdessä alan pioneerin prepresstalo Marvaco Oy:n kanssa. Ilmeen suunnitteli Mediatoimisto Kraak Oy.

Array
Share: