Marvaco panostaa ekotehokkuuteen Ruotsissa

11.2.2021 12:43Uutiset » Pakkaukset
Marvacon uudessa tuotantolaitoksessa Helsingborgissa on pohjoismaiden ensimmäinen täysin liuotinvapaa fleksolaatan valmistusyksikkö. Kuva: Marvaco.

Premedia-palveluja tarjoava Marvaco muutti helmikuun alussa uuteen tuotantolaitokseen Ruotsin Helsingborgissa. Tämä käynnisti investointien sarjan yhtiön ekotehokkuuden jatkokehittämiseksi vuonna 2021. Helsingborgissa on nyt pohjoismaiden ensimmäinen täysin liuotinvapaa fleksolaatan valmistusyksikkö.

Marvaco Ruotsin maajohtaja Jan Viberg kertoo vuoden alkaneen suurella muutoksella.

– Tämä teknologia-asennus on ensimmäinen laatuaan Skandinaviassa. Yksikkömme Helsingborgissa on nyt pohjoismaiden ensimmäinen täysin liuotinvapaa fleksolaatan valmistusyksikkö. Asiakkaiden vaatimustaso kasvaa jatkuvasti, ja näin voimme jatkossakin tarjota korkealaatuisia palveluita nyt myös täysin liuotinvapaasti.

Uudet tilat on optimoitu tehokkaalla lämmityksellä ja pienemmällä energiankulutulla. Samalla kun uusien laitteiden asennus vähentää energiankulutusta perinteiseen levytuotantoon verrattuna, myös strateginen sijainti johtaa entistä ketterämpään fleksopainolevyjen valmistuksen.

– Olemme erittäin iloisia laajentaessamme kumppanuuttamme Marvacon kanssa tarjoamalla alan ympäristöystävällisimpiä tuotantomenetelmiä. Investoinnilla liuotinvapaaseen nyloflexXpress-fleksolevyjärjestelmään Marvaco on jälleen edelläkävijä innovaatioissa. XSYS-teknologia tarjoaa nopeamman painolevytuotannon, huippuluokan laadun ja helpomman käsittelyn sekä poistaa pesuliuottimet ja vähentää jätettä, kommentoi investointia Friedrich von Rechteren, XSYS:n Global Commercial Vice President.

Marvaco jatkaa investointeja EGP-tekniikkaan, jotta painotalot voivat saavuttaa nopeutta painotyön kuntoonlaitossa ja saada tuotannon joustoja ja entistä väririkkaampia pakkauksia samalla kun vähentävät ympäristökuormitusta.

– Investoimme tänä vuonna Ruotsissa ja Suomessa tuotantoomme tukeaksemme ekotehokkaampaa GreenerPrinting-tavoitettamme sekä laajennetun väriavaruuden EGP-ratkaisuamme, jotta koko pakkaustoimitusketjun hiilijalanjälkeä voidaan pienentää, sanoo Marvacon Executive Partner Kai Lankinen.

Share: