Lidl hakee uusia pakkausratkaisuja kilpailulla

19.2.2021 09:25Uutiset » Pakkaukset
Kuva: Lidl.

Lidl on käynnistänyt Pakkaustarinoita-innovaatiokilpailun. Sen avulla kauppaketju haluaa saada oivaltavia muovia vähentäviä ratkaisuja omien merkkituotteidensa pakkauksiin. Kilpailuun ilmoittautuminen päättyy maaliskuun lopussa.

Lidl perustelee kilpailua sillä, että muovi on yksi aikamme isoista haasteista. Luontoon joutuessaan muovi on vahingollista, ja muovin kierrättämisessä on vielä paljon parannettavaa. Kun suomalaisilta kuluttajilta kysytään, mitkä ovat kaupan tärkeimpiä vastuullisuustekoja, kärjessä ovat muovin vähentäminen, ympäristöystävällisten pakkausten kehittäminen ja kierrättäminen.

Lidlin tavoitteena on vähentää muovia omamerkkituotteiden pakkauksista viidenneksellä vuoden 2025 loppuun mennessä. Lisäksi kaikista pakkauksista aiotaan tehdä kierrätettäviä.

Kilpailuun halutaan mukaan yritykset ja korkeakoulut kilpailemaan oivaltavista pakkausratkaisuista, joilla vähennetään ylimääräistä muovia, parannetaan pakkausten kierrätettävyyttä tai luodaan jotakin aivan uutta. Kilpailuaika on 11.1.–31.3.2021.

Share: