Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Lasermerkintöjä suoraan pakkaukseen

23.5.2022 18:10Uutiset » Pakkaukset
Cajon laserteknologian avulla pystytään tuottamaan esimerkiksi pahvimateriaaliin tuotemerkintä, jossa on tumma ja vaalea kontrasti. Kuva: Cajo Technologies.

Suomalainen Cajo Technologies Oy on kehittänyt uuden tuotemerkintätekniikan, joka mahdollistaa tummat ja vaaleat lasermerkinnät erilaisiin pakkausmateriaaleihin, esimerkiksi metalliin, muoveihin ja pakkauspahviin.

Patentoitu Cajo MakeBright -lasermerkintäteknologia mahdollistaa nopeat ja tarkat merkinnät ilman lisäaineita.

Kempeleessä toimivan yrityksen kehittämän laserteknologian avulla pystytään tuottamaan esimerkiksi pahvimateriaaliin tuotemerkintä, jossa on tumma ja vaalea kontrasti.

Lasermerkinnällä valmistajat pystyvät takaamaan tuotteidensa jäljitettävyyden ja muiden tunnistetietojen kestävyyden. Lasermerkintä on ympäristöystävällinen, koska siinä ei käytetä kemikaaleja tai muita lisäaineita. Myöskään tarroja ei tarvita. Pysyvä lasermerkintä on helposti luettavissa ja ehkäisee myös tuoteväärennöksiä.

Cajo Technologies Oy on vuonna 2010 perustettu kasvuyhtiö Oulusta, jolla on hallussaan patentoitu menetelmä väri- ja jäljitettävyysmerkintöjen tekemiseen laserilla ilman lisäaineita. Yrityksen mukaan sen menetelmä mahdollistaa merkittävän lisäarvon materiaalien tuottajille ja jatkojalostajille. Yrityksen liikevaihto oli 3 miljoonaa euroa vuonna 2021 ja toiminta oli kannattavaa.

Share: