Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Lähituottajan vihanneksille vastuullisempi pakkaus

4.4.2022 08:36Uutiset » Pakkaukset
Uudessa sipulipakkauksessa käytetään Papticin puupohjaista materiaalia, Flintin vesipohjaisia värejä ja Marvacon EGP-painotekniikkaa. Kuva: Paptic.

Vihannestuottaja Puukin tila lanseeraa uuden sipulipakkauksen, joka on mahdollisimman ympäristöystävällinen. Pussissa käytetään Papticin puupohjaista materiaalia, Flintin vesipohjaisia värejä ja Marvacon EGP-painotekniikkaa.

Uudessa pakkauksessa on tiedotteen mukaan optimoitu kaikki vastuullisuuden osatekijät kuten materiaali, design, painaminen ja värit. Pakkaus pitää vihannekset tuoreena entistä pitempään ja minimoi pakkausjätteen määrän.

Paptic-materiaali on kehitetty korvaamaan muovia pakkauksissa. Materiaali on pehmeää ja hengittävää, mutta sillä on hyvä piston ja repäisyn kestävyys ja hyvät kuumasuljentaominaisuudet.

– Kehitystyössä oli tavoitteena yksinkertainen, vastuullinen design erikoispakatuille sipuleille. Sen piti vähentää värin kulutusta ja käytettyjen värien määrää, selittää brändimyyntipäällikkö Mirva Koskinen Marvacolta.

Väreinä käytetiin Flint Groupin C2C-värejä, joiden avulla voitiin eliminoida raskasmetallit ja minimoitiin hukka. Värit ovat teollisesti kompostoituvia. Painamisessa käytettiin EGP-tekniikkaa, ja värien määrä pystyttiin minimoimaan kolmeen menettämättä värikästä ulkoasua.

Puukin perhetilalla on viljelty sipuleita ja muita vihanneksia jo vuodesta 1659 lähtien. Yrittäjä Petri Puukki on uuteen pakkaukseen tyytyväinen. Projekti saatiin tehtyä parissa kuukaudessa ja uudet pakkaukset tulevat kauppoihin tänä keväänä.

– Halusimme erottua ja pakata sipulimme vastuulliseen pakkaukseen. Valittu materiaali pitää sipulit tuoreempina pitempään ja uusi pakkaus myös näyttää tuoreelta, Puukki sanoo.

Share: