Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Laatuetiketin toimitusjohtajaksi Jarkko Kallio

18.3.2022 11:37Uutiset » Pakkaukset
Jarkko Kallio ja Laatuetiketin digipainolinja. Kuva: Jarkko Kallio.

Pirkanmaan Laatuetiketti Oy:n toimitusjohtajaksi on maaliskuun alusta nimitetty Jarkko Kallio. Hän on nyt myös yrityksen osaomistaja neljänneksen osuudella. Laatuetiketin kasvu on jatkunut tänä vuonna, vaikka materiaalien saatavuus on ollut ongelmana. Tuotannon kapasiteetti on riittänyt, mutta investointeja suunnitellaan ensi vuodeksi.

Jarkko Kallio tuli Laatuetikettiin elokuussa 2021 tuotannon johtajaksi. Tätä ennen hän on työskennellyt lähinnä tuotannon kehittämisen parissa Amerplastissa, Flexolahdessa ja Plastirollissa. Etiketit ovat hänelle tuttua asiaa aikaisemmista työtehtävistä.

Viime vuoden elokuussa päättyneellä tilikaudella Laatuetiketin liikevaihto oli 1,9 milj. euroa. Sen jälkeen liikevaihdon kasvu on jatkunut 7–8 prosentin vauhdilla, Kallio kertoo Print&Medialle. Raaka-aineiden saatavuus on vaikeutunut, mutta yritys on pystynyt niitä hankkimaan, eikä tuotantokatkoja ole ollut. Välillä on jouduttu käyttämään leveämpiä materiaaleja normaalien sijasta.

– Materiaalien toimitusajat ovat venyneet muutamasta viikosta 1–2 kuukauteen. Kaikki materiaalikustannukset ovat kallistuneet jyrkästi, Kallio sanoo.

Kustannusten nousu on näkynyt myös etikettien hinnoissa, jotka ovat nousseet 15–18 prosenttia viimeisen puolen vuoden aikana, Kallio sanoo.

– Onneksi asiakkaat ovat ymmärtäneet asian. Kustannusten nousulle ei näy loppua.

Laatuetiketti tekee etikettejä kaikille teollisuuden aloille mm. elintarvike- ja juomateollisuudelle. Nykyinen kapasiteetti on riittänyt toistaiseksi, mutta ensi vuonna on tarpeen tehdä investointeja lähinnä digitaaliseen tuotantoon.

– Tehokkuutta haetaan lisää lyhyiden sarjojen tuotantoon.

Pirkanmaan Laatuetiketti Oy on Ylöjärvelle vuonna 2007 perustettu rullissa toimitettavia etikettejä ja tarroja painava tarrapaino. Yrityksen liikevaihto oli 1,9 milj. euroa elokuussa 2021 päättyneellä tilikaudella. Henkilökunnan määrä tällä hetkellä on 12.

Array
Share: