Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Konica Minoltan kartonkikone ruotsalaiselle painajalle

24.1.2022 10:51Uutiset » Pakkaukset
PKG-675i -inkjet-painokoneella voidaan painaa lyhyitä sarjoja aaltopahville tai taivekartongille vesipohjaisilla väreillä. Kuva: Konica Minolta.

Ruotsalainen Svensk Emballageteknik on hankkinut ensimmäisenä Pohjoismaissa Konica Minoltan PKG-675i-mustesuihkutulostimen, joka soveltuu pienten sarjojen kartonkipakkausten painamiseen. Painotalo on erikoistunut teollisuuden kuljetuspakkausten tekoon.

Konica Minolta PKG-675i on MTex-yrityksen kehittämä laite. MTex tunnetaan tekstiilitulostimien valmistajana. PKG-657i ei kilpaile aaltopahviarkkeja suurina sarjoina painavien koneiden kanssa. Se on mustesuihkutulostin, joka on suunniteltu erityisesti prototyyppien ja lyhyiden pakkaussarjojen tuotantoon.

Svensk Emballageteknik on käyttänyt digitaalista tekniikkaa pakkausten tekoon jo lähes kahdeksan vuotta. Yrityksellä on Durstin tulostin. Se tulostaa leveää jälkeä, ja siinä on automaattinen syöttö sekä poisto, mutta se ei ole kovin nopea. Konica Minoltan tulostin hankittiin pienten sarjojen nopeaan valmistukseen ja se on osoittautunut siihen sopivaksi, kertoo yrityksen markkinoinnista vastaava Anders Pontén Nord Emballege -lehdelle.

Yrityksen käytössä on kaksi automaattista Zünd-pöytää, jotka yhdessä digitaalisten koneiden kanssa tarjoavat mielen kiintoisia mahdollisuuksia. Lisäksi käytössä on flekso- ja silkkipainatus. Offset-painatusta tarvittaessa työ annetaan alihankkijoille, sillä markkinoilla on runsaasti kapasiteettia.

PKG-657i:n tulosteiden resoluutio on joko 800 x 1600 dpi tai 1600 x 1600 dpi. Syöttö on manuaalinen ja nopeus on 500–1 000 neliömetriä tunnissa. Syöttönopeus on 9–18 metriä minuutissa. Kustannukset ovat yleensä 3,50–4,50 Ruotsin kruunua neliömetriä kohden. Laite käyttää vesipohjaisia värejä ja sillä voi tulostaa päällystämättömille materiaaleille, joiden paksuus voi olla 0,1–15,8 mm.

Share: