Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kierrätysmateriaalit yleistyvät etiketeissä

10.11.2021 08:00Uutiset » Pakkaukset
UPM Raflatac on kehittänyt kierrätysmateriaaleista tehtyjä lämpöherkkiä etikettejä. Kuva: Raflatac.

Kierrätysmateriaalien käyttö etiketeissä yleistyy alan suurien toimittajien lanseerauksilla. Avery Dennison on tuonut markkinoille kolme valkoista, päällystämätöntä etikettipaperia, jotka on tehty kokonaan kierrätysmateriaaleista. UPM Raflatac lanseeraa täyden valikoiman lämpöherkkiä etikettipapereita, jotka on tehty kierrätyskuidusta.

Avery Dennisonin etikettipaperit ovat tiedotteen mukaan valkoisia ja täysin puuvapaita materiaaleja, joilla on sama ulkonäkö, tuntuma ja toimivuus kuin tavanomaisilla vaihtoehdoilla. Niissä on kaikissa myös märkälujuuskäsittely. Paperit soveltuvat erityisesti alkoholijuomien, premium-ruokien ja kosmetiikan etiketteihin. Paperibrändit ovat rNaturel Touch Craft, rNoble ja rSable Blanc.

Papereiden avulla voidaan saavuttaa tuotteiden vastuullisuusvaatimuksia. Siihen auttaa paperien käyttö yhdessä Avery Dennisonin muiden vastuullisten tuoteratkaisujen kanssa.

Lämpöherkkiä etikettejä kierrätyskuidusta

UPM Raflatacin valikoimassa on tiedotteen mukaan ensimmäinen kaupallisesti tarjolla oleva täysin fenolivapaa lämpöherkkä etikettipaperi, joka on tehty täysin kierrätyskuidusta. Uudet etiketit soveltuvat logistiikkaan ja kaupan etikettisovelluksiin. Koko kierrätyspaperien valikoima käyttää FSC-sertifioituja paperikuituja. Paperit toimivat samalla tavoin kuin ensikuidusta valmistetut paperit.

Lokakuussa UPM Raflatac lanseerasi RAFNXT+ etikettimateriaalivalikoiman. Se on maailman ensimmäinen materiaali, joka on sertifioitu hiilineutraaliksi tuotteeksi. Yritys on myös kehittänyt kemikaaliyritys Dow:n kanssa etikettikalvon, joka on tehty puupohjaisesta polyeteenistä.

Array
Share: