Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kierrätettävä kartonkikansi take away -juomamukeihin

1.10.2021 07:24Uutiset » Pakkaukset
Kartonkikannen hiilijalanjälki on yli 50 % pienempi verrattuna muoviseen kanteen ja se on täysin kierrätettävä. Kuva: Metsä Board.

Suomalainen startup-yritys The Paper Lid Company tuo yhteistyössä Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Boardin kanssa markkinoille täysin kierrätettävän kartonkikuppeihin sopivan kartonkikannen.

Kierrätettävästä dispersiopäällystetystä kartongista valmistettu kansi soveltuu tiedotteen mukaan käytettäväksi kuppeihin sekä kuumien että kylmien juomien kanssa. The Paper Lid Companyn kehittämällä uudella teknologialla kartonki saadaan muovattua tarkasti haluttuun muotoon. Kansi on valmistettu yhdestä osasta, joka napsahtaa tukevasti paikalleen ja jonka suorituskyky on verrattavissa perinteiseen muovikanteen.

– Muovijätteen määrän vähentäminen on entistä tärkeämpää. Yhdessä kumppaneidemme kanssa kehitämme ja testaamme jatkuvasti uusia innovatiivisia ratkaisuja, jotka tukevat kiertotalousajattelua. Kartonkikansi on loistava esimerkki juuri tällaisesta ratkaisusta, kertoo Metsä Boardin pakkauspalvelujohtaja Ilkka Harju.

Kiinnostus uutta ratkaisua kohtaan on ollut positiivista, ja yrityksen tuotantolaitteisto Maskussa Lounais-Suomessa on valmiina täysimittaisen tuotannon aloittamiseen, kertoo The Paper Lid Companyn perustaja Matti Salonoja.

– Olemme työskennelleet jo vuosia sataprosenttisesti kierrätettävän kartonkikannen kanssa, ja nyt yhdessä Metsä Boardin kanssa olemme pystyneet luomaan toimivan ratkaisun, Salonoja sanoo.

Array
Share: