Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kellogg´s kokeilee muovitonta muropakkausta

7.12.2021 15:22Uutiset » Pakkaukset

 

Kellogg’s haluaa vaihtaa muropakkausten sisuksen paperiin sekä poistaa liian ilman pakkauksesta. Kuva: Kellogg´s.

Vastuullisuuden korostaminen ohjaa yhä enemmän globaalien brändien toimintaa. Hyvä esimerkki tästä on murokaupan jätteihin lukeutuva Kellogg’s. Brändi haluaa vaihtaa muropakkausten sisuksen paperiin sekä poistaa liian ilman pakkauksesta.

Kellogg´s kokeilee uutta paperista tehtyä muropussia tammikuussa yhteistyössä brittiläisen Tesco-kauppaketjun kanssa. Kierrätettävän pahvipakkauksen sisus on nyt muovia, mikä on aiheuttanut ongelmia pakkausten kierrättämisessä.

Kokeilussa testataan miten hyvin paperi pitää murot tuoreina tuotteen 12 kuukauden hyllyajan. Kokeet ovat jo osoittaneet, että paperisisus sopii hyvin pakkausten täyttöön tehtaalla ja kuljetukseen kauppoihin.

Kellogg-yritys on myös kertonut suunnitelmasta poistaa kaikki ylimäärinen ilma muropakkauksista. Sillä vähennettäisiin jopa 700 tonnia hiilidioksidipäästäjä tuotannossa.

Tesco ja Kellog ovat myös kokeilleet yhdessä kartonkipakkausten keräämistä kauppojen kierrätyspisteillä. Tässä kokeilussa oli mukana Kelloggin perunalastumerkki Pringles.

Share: