Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kartonkipakkausten kilpailussa suomalaisväriä

17.8.2021 09:35Uutiset » Pakkaukset
Durero Packaging on tehnyt Yves Rocherille näyttävän lahjapakkauksen, jossa on 7 meikkilahjaa. Pakkaus sopii myös lasten leikkeihin, sillä siitä voi tehdä pyörän, tähden tai kaivurin. Pakkaus on tehty Metsä Boardin kartongilla. Kuva: Pro Carton.

Euroopan merkittävin kartonkipakkausten kilpailu European Carton Excellence Award on edennyt loppusuoralle. Suomalaisia pakkausten valmistajia ei päässyt loppukilpailuun, mutta nuorten suunnittelijoiden loppukilpailussa on suomalainen osanottaja. Kilpailujen äänestykset ovat käynnissä verkossa elokuun loppuun asti.

European Carton Excellence Award järjestetään jo 25:n kerran. Esillä on jälleen mielikuvituksellisia ja hienosti toteutettuja kartonkipakkauksia. Suomalaiset taivekartongin valmistajat ovat yleensä olleet hyvin esillä kilpailussa, mutta tällä kertaa loppukilpailuun on päässyt enemmän ruotsalaisten ja itävaltalaisten kartonkitehtaiden materiaaleilla toteutettuja töitä.

Loppukilpailussa on mukana 23 työtä. AR Carton -konsernin yksiköt ovat tehneet niistä 4. Globaali pakkausyhtiö Graphic Packaging International on saanut mukaan 4 työtä. Graphic Packaging sopi toukokuussa AR Packaging konsernin ostamisesta.

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola pääsi 23 parhaan joukkoon eurooppalaisessa Pro Carton Young Designers -kilpailussa. Virransolan työ Eco Seal bread bag closer tehtiin keväällä Lapin yliopiston teollisen muotoilun kurssilla.

Kaikki loppukilpailutyöt esitellään laajasti Pro Cartonin sivuilla. Kuka tahansa voi äänestää kolmea parasta työtä verkossa elokuun loppuun asti. Myös nuorten kilpailun töille on oma äänestys käynnissä.

Reino Lantto

Senni Virransolan työ Eco Seal bread bag closer on mukana Pro Carton Young Designers -kilpailun finaalijoukossa. Kuva: Lapin yliopisto.
Share: