Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kartonkipakkauksilla pieni hiilijalanjälki

23.8.2021 08:00Uutiset » Pakkaukset
Kartonkipakkaukset voivat olla hyvin mielikuvituksellisia. Pro Cartonin nuorten suunnittelijoiden kilpailun 2020 finaalityöt. Kuva: Pro Carton.

Kartonkipakkauksilla on pieni hiilijalanjälki verrattuna vaihtoehtoisiin fossiilipohjaisiin materiaaleihin tavanomaisissa kuluttajapakkauksissa. Tähän tulokseen tulee ruotsalaisen RISE-tutkimuslaitoksen kesäkuussa julkistettu tutkimus, jonka tilasi Euroopan kartonkipakkausten tuottajien järjestö Pro Carton.

Tutkimuksessa verrataan kartonkipakkausten hiilijalanjälkeä elinkaarianalyysin mukaisesti puun kasvamisesta pakkauksen kierrätykseen asti. Tutkimuksessa ”Cartonboard Life Cycle; Comparing the carbon footprint of carton packaging against alternative solutions” verrataan pakaste-, valmisruoka-, pikaruoka- ja sähkötarvikkeiden pakkauksia. Kartongin vaihtoehtoina ovat materiaaleina laminoidut muovipussit, PP-alustat, PET-alustat ja PVC läpipainopakkaukset.

Elinkaarianalyysissä otetaan huomioon sekä fossiiliset hiilidioksidipäästöt että biopohjaiset päästöt ja nielut.

Pro Cartonin johtaja Tony Hitchinin mukaan tutkimuksen tulokset osoittavat selvästi, että kartonkipakkausten päästöt ovat pienemmät muihin materiaaleihin verrattuna, kun verrataan päästöjä tuhatta pakkauskappaletta kohti. Näin on myös silloin, kun verrataan tuloksia pakkausten tuhatta painotonnia kohti.

– Kartonki tarjoaa selkeästä suojaavan, kätevän ja asiakasystävällisen vaihtoehdon tavanomaisille fossiilipohjaisille pakkausmateriaaleille. Toiset tutkimukset myös osoittavat, että kuluttajat suosivat kartonkia muovin sijaan pakkauksissa, Hitchin sanoo.

KartonkiTutkimus löytyy Pro Cartonin sivuilta täältä.

Kartonkipakkausten elinkaari. Kuva: Pro Carton.
Array
Share: