Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kartonkikilpailu tarjosi luksusta ja vastuullisuutta

10.9.2021 08:58Uutiset » Pakkaukset
Carton of the Year -palkinnon sai Bodegas Balsamic -lahjapakkaus. Kuva Liderpack.

Euroopan johtava kartonkipakkausten kilpailu European Carton Excellence Award osoitti, miten kartonkipakkaukset voivat olla arjen mielikuvituksellista luksusta. Samalla kilpailu näytti, miten premium-tuotteetkin voivat olla hyvin vastuullisia ja vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Kilpailun voittajatuotteet ovat kerrassaan hienoja esimerkkejä pakkausten suunnittelusta ja toteutuksesta. Vuoden 2021 kilpailun tulokset esiteltiin virtuaalisessa tilaisuudessa, jota isännöivät Pro Carton (European Association of Carton and Cartonboard Manufacturer) ja, ECMA (European Carton Makers Association). Kilpailu juhli jo 25-vuotista taivaltaan.

Carton of the Year -palkinnon sai Bodegas Balsamic -pakkaus, jonka valmisti Durero Packagin Holmen Iggesundin kartongista. Tämä lahjapakkaus sai tuomaristolta kiitosta sen esteettisestä ja rakenteellisesta suunnittelusta. Espanjalainen balsamiviinietikkapullo avautuu viuhkamaisesti pakkauksesta, jossa on mm. kuparifoliointia.

Kilpailun innovaatiopalkinnon sai Cardbox Packaging-yrityksen Karlo Spoon. Kuva: Pro Carton.

Kilpailun innovaatiopalkinnon sai puolestaan Cardbox Packaging-yrityksen Karlo Spoon, joka on tehty Stora Enson kartongista. Se korvaa kertakäyttöisiä muovituotteita vastuullisella, täysin kierrätettävällä lusikalla, joka on innovatiivinen ja kestävä.

Yleisöpalkinnon sai tällä kertaa uusi kuusikulmainen Smarties-pakkaus. Kuva: Pro Carton.

Yleisöpalkinnon sai tällä kertaa uusi kuusikulmainen Smarties-pakkaus. Sen muoviton, yksiosainen rakenne on valmistettu kierrätettävästä kartongista, johon on integroitu suljettava kartonkikansi. WestRock valmisti pakkauksen kevyestä Metsä Boardin taivekartongista.

Metsä Board palkittiin Platinum-palkinnolla Dureron tekemästä mielikuvituksellisesta pakkauksesta. Se on Yves Rocherin ylellinen kosmetiikkakalenteri. Kuva: Pro Carton.

Metsä Board palkittiin Platinum-palkinnolla toisesta Dureron tekemästä mielikuvituksellisesta pakkauksesta. Se on Yves Rocherin ylellinen kosmetiikkakalenteri, joka palkittiin Platinum-palkinnolla ensikuitupohjaisten yleispakkausten sarjassa. Näyttävä seitsenkulmainen pakkaus koostuu seitsemästä identtisestä, toisiinsa liitetystä kolmiomaisesta kotelosta, joista kussakin on kosmetiikkalahja.

– Uusiutuvasta materiaalista valmistetut kartonkipakkaukset ovat hyvä vaihtoehto muoville. Ne on helppo kierrättää ja niillä voidaan aikaansaada positiivisia kuluttajakokemuksia, mistä voittajapakkaukset ovat hyviä esimerkkejä, sanoi palkinnosta Metsä Boardin Converters-tiimin myyntijohtaja Maarten Florizoone.

Kilpailun töistä voi ammentaa inspiraatiota pakkaussuunnitteluun. Pääsarjan lisäksi kannattaa katsoa mitä töitä nuorten suunnittelijoiden kilpailussa Pro Carton Young Designers Award 2021 palkittiin. Ne kertovat vastuullisuuden trendin vahvasta esiinmarssista pakkauksissa.

Reino Lantto

Array
Share: