Jospak laajentaa suunnatulla annilla

5.5.2021 19:01Uutiset » Pakkaukset

Jospak-vuoka vähentää yrityksen mukaan muovin tarvetta 85 % sekä hiilidioksidipäästöjä kolminkertaisesti vastaaviin kovamuovisiin pakkauksiin verrattuna. Pakkaus soveltuu suoraan elintarviketeollisuuden nykyisille tuotantolinjoille. Kuva: Jospak.

Pakkausalan kasvuyritys Jospak on kerännyt 3,5 miljoonan euron rahoituksen ekologisten elintarvikevuokien kansainvälistä lanseerausta ja tuotantokapasiteetin kasvattamista varten. Suunnatulla annilla laajennettiin yhtiön omistuspohjaa yksityisillä sijoittajatahoilla.

Tiedotteen mukaan lisärahoitus mahdollistaa strategisten suunnitelmien mukaiset toimenpiteet, kansainvälistymisen ja tuotantokapasiteetin kasvattamisen. Jospak palvelee jo nyt referenssiasiakkaita Suomessa, Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa. Jospakin tavoite on rakentua johtavaksi kiertotalouden edelläkävijäksi elintarvikepakkauksien tuottajana.

Lisärahoituksen mahdollistamana Jospak rakentaa kehittämänsä uuden teknologian vuokakoneita, investoi kotimaiseen ja kansainväliseen myyntiverkostoon sekä rekrytoi tärkeää osaamista tuotantolaitokselleen Forssaan.

– Ympäristönäkökohdat huomioiva elintarvikepakkaaminen on nyt merkittävässä ja nopeassa murroksessa. Päivittäisestä uutisvirrasta havaitsee tämän hienon ja tärkeän kiertotalouteen sitoutumisen toimialan eri osapuolilta. Nyt toteutettu osakeanti mahdollistaa Jospakin kriittisen kasvuloikan kohti teollisen massatuotannon mittakaavaa. Kehitämme omaa teknologiaamme määrätietoisesti ja jatkamme suunnitellusti alan huippuosaajien rekrytointia Jospakin ammattitaitoiseen tiimiin, linjaa toimitusjohtaja Janne Sokajärvi.

Jospak Oy on vuonna 2014 perustettu kasvuyritys, joka valmistaa ja kehittää patentoituja, kuitupohjaisia vuokapakkauksia sekä niiden valmistukseen tarvittavaa teknologiaa.

Share: