Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Jospak kasvattaa vuokatuotannon moninkertaiseksi

20.5.2022 08:42Uutiset » Pakkaukset
Toimitusjohtaja Janne Sokajärvi pitelee käsissään Jospak Oy:n vuokia, joita tarjotaan vientimarkkinoille. Kuva: Jospak / Suvi Elo.

Forssalainen Jospak Oy kasvattaa vuokien tuotantokapasiteettiaan 10 miljoonasta vuoasta jopa 150 miljoonaan vuokaan. Uusi tehdas on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2022. Palkittu ympäristöystävällinen vuoka on tarkoitus lyödä läpi vientimarkkinoilla.

Jospak alkoi kehittää teknologiaa ekologisempien pakkausten valmistamiseen jo vuonna 2014. WPO:n World Star-kilpailussa vuonna 2019 palkittu vuoka vähentää muovin käyttöä elintarvikepakkauksessa jopa 85 %. Vuoka on tehty kartongista ja sen sisällä on irrotettava muovikerros. Materiaalit voidaan kierrättää erikseen. Vuoka soveltuu ruokiin, jotka suljetaan kalvolla.

Vuokaan voidaan painaa tekstiä ja kuvia ja se soveltuu tavallisiin tuotantoprosesseihin. Jospak valmistaa vuokia asiakkaille ilman painatusta tai painatuksella. Yritys aikoo myös myydä näiden vuokien valmistustekniikkaa koneineen globaalisti.

– Yritykset ovat sitoutuneita ilmastotalkoisiin ja ympäristötekijät painavat yhä enemmän kuluttajien ostopäätösten taustalla. Tunnistimme markkinoiden muutoksen riittävän ajoissa ja onnistuimme innovoimaan tuotteen, jonka käyttöönotto ei vaadi asiakkaalta mittavia investointeja, Jospakin toimitusjohtaja Janne Sokajärvi kertoo.

Sokajärven mukaan kehitystyö mahdollistaa elintarviketeollisuudelle helpon siirtymän ympäristöystävälliseen pakkaamiseen.

– Kartonkivuokamme sopii elintarviketeollisuuden kaikkiin prosesseihin sellaisenaan. Kaasutiiviys varmistaa säilyvyyden, ja brändiviestinnän voi painattaa suoraan aaltopahviin tai kartonkiin, joten tuplapakkaamiselta vältytään.

Share: