H&M testaa paperipakkauksia verkkokaupassa

7.1.2021 15:12Uutiset » Pakkaukset

H&M tavoittelee muovin käytön vähentämistä uusilla verkkokaupan monen brändin paperipakkauksilla. Kuva: H&M.

H&M Group testaa uusia kierrätettäviä paperipakkauksia verkkokauppakanavissaan. Uusia pakkausratkaisuja on jo tarjottu miljoonille asiakkaille ja niiden avulla on tarkoitus vähentää muovijätteen määrää.

Uusia paperipakkauksia ovat käyttäneet jo H&M Groupin brändit brands COS, ARKET, Monki ja Weekday. Pääbrändi H&M on aloittanut pakkausten käytön valikoiduilla markkinoilla. Myöhemmin tänä vuonna myös brand &Other Stories liittyy käyttäjien joukkoon.

– Tuomme markkinoille uuden tyyppisen pakkauksen, joka on parempi sekä kuluttajan että ympäristön kannalta. Kehitettävää riittää vielä, sillä työskentelemme muovin korvaamiseksi koko logistiikkaketjussamme. Tällä monibrändipakkauksella saamme jo aikaan valtavan vaikutuksen korvaamalla ulkoisen muovin paperilla. Tämä on pieni askel pitkällä matkalla, sanoo Hanna Lumikero, joka on projektin omistaja konsernissa.

H&M toivoo, että uusi ratkaisu auttaa saavuttamaan konsernin pakkausten kiertotaloustavoitteen, johon sisältyy pakkausmateriaalin 25 % vähennys. Yhdessä muiden ratkaisujen kanssa konserni vähensi vuonna 2019 muovipakkausten määrää 4,7 %, mikä tekee yli 1 000 tonnia muovia.

Share: