Helsingin Mylly laajentaa EGP-painatusta

3.6.2021 08:19Uutiset » Pakkaukset
Myllärin uudistuneisiin pakkauksiin on haettu voimakkaita, selkeitä värilinjoja. Kuva: Helsingin Mylly.

Helsingin Mylly on ensimmäisten joukossa hyödyntänyt EGP-painatusta (Expanded Gamut Printing), mikä on vähentää pakkauksen ympäristökuormitusta. Yritys on nyt laajentanut EGP:n käytön fleksopainetuista joustopakkauksista myös offsetpainettuihin kartonkipakkauksiin.

Myllärin uudistuneet pakkaukset on painettu EGP:llä.

Markkinointipäällikkö Minna Anttonen kertoo, että Myllärin pakkausten GreenerPrinting-merkki viestii kuluttajalle vastuullisuudesta painatustekniikan valinnassa.

– Valtaosa Myllärin pakkauksista uudistuu vuoden 2021 aikana ja tässä yhteydessä saamme GreenerPrinting-merkin laajasti näkyviin, kertoo Anttonen.

Hiutalekoteloiden uudistus on toteutettu prepress-aineistot valmistavan Marvacon ja pakkaukset valmistavan Takon Kotelotehtaan kanssa EGP:llä. Tiedotteen mukaan vastuullisuuden ohella tämä on lisännyt painatuksen laatua, vedosvastaavuutta ja tuotteiden yhtenäisyyttä eri pakkausmateriaalien sekä painotekniikoiden välillä.

Myllärin uudistuneisiin pakkauksiin on haettu voimakkaita, selkeitä värilinjoja. Esimerkiksi puurohiutaleiden, jauhojen ja ateria-ainesten pakkausten pohjaväriksi on valittu musta, josta kuvitus tulee hyvin esiin. Anttosen mukaan herkullisuus ja houkuttelevuus ovat olleet suunnittelun avainsanoja ja on tärkeää, että laadukas painojälki toistaa suunnittelijan visiot pakkauksessa.

Share: