Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Fazer poisti muovin suklaajoulukalentereista

9.11.2022 08:00Uutiset » Pakkaukset
Fazerin suklaajoulukalenterit ovat entistä ekologisempia. Kuva: Metsä Board.

Fazer tuo markkinoille suklaajoulukalenterin, jossa ei tavalliseen tapaan käytetä muovia suklaata suojaavana kerroksena. Kalenterissa käytetään suojaamiseen Metsä Boardin dispersiopäällystettyä kartonkia. Materiaalivalinta vähentää muovin käyttöä 1 200 kiloa vuodessa verrattuna aiemmin käytössä olleeseen PE-päällystettyyn kartonkiin.

Kalenterissa käytetty kevyt kartonki tukee kiertotaloutta ja vähentää käytön jälkeistä jätteen määrää. Keveyden ja resurssitehokkuuden ansiosta myös kalenterikotelon hiilijalanjälki on neljänneksen pienempi verrattuna aiemmin käytössä olleeseen koteloon.

– Joulukalenterin materiaalimuutos on osa Fazerin vastuullista pakkausohjelmaa, joka rakentuu kolmesta osa-alueesta: käytettävien pakkausmateriaalien määrän vähentämisestä, kokonaan uudentyyppisten ekologisempien pakkausratkaisujen kehittämisestä ja pakkausten kierrätettävyyden parantamisesta, kertoo Piia Soininen-Tengvall, Fazerin pakkauskehityksestä vastaava johtaja.

Metsä Boardin myyntijohtaja Olli Haaranojan mukaan dispersiopäällystetyllä kartongilla on neutraalit haju- ja makuominaisuudet. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kalentereiden suklaa säilyttää makunsa erinomaisesti kuluttajalle asti.

Share: