Etikettien kysyntä pysyy vahvana Euroopassa

12.3.2021 11:28Uutiset » Pakkaukset
Etikettipainokoneilla on ollut hyvin työtä Euroopassa pandemiasta huolimatta. Auraprintin Ravenwood-koneella tehdään taustapaperittomia vyöte-etikettejä. Kuva: Auraprint.

Euroopan etikettimarkkinoiden tilanne näyttää edelleen positiiviselta koronapandemiasta huolimatta. Alan Finat-järjestön uusimman katsauksen mukaan brändien omistajista 74 % odottaa tilausmääriensä kasvavan, vaikka lähes puolella yrityksistä on ollut toimitusongelmia viimeisen 10 kuukauden aikana.

Brändien omistajista 83 % ennustaa, että heidän ostovolyyminsä nousee tai pysyy ennallaan vuonna 2021.

Koronapandemia on katsauksen mukaan aiheuttanut toimitushäiriöitä, ja ostajat ovat entistä kiinnostuneempia toimitusvarmuuden takaamisesta. Edellisessä katsauksessa viime vuonna vain 7 % vastaajista piti tärkeänä, että etikettien toimittajalla on enemmän kuin yksi tuotantolaitos. Nyt luku oli 25 %.

Joustava painatus kiinnostaa

Joustavuus on entistä tärkeämpää brändeille, ja digitaalinen painatus kiinnostaa. Joka kolmas ostavista yrityksistä aikoo vuoden 2020 kokemusten perusteella käyttää enemmän digitaalisesti painettuja etikettejä. Lyhyet toimitusajat ja pienet toimitusmäärät ovat yksi syy tähän kiinnostukseen.

Ympäristöystävällisyys kiinnostaa brändejä edelleen vahvasti. Yrityksistä 75 % sanoo ympäristösertifioinnin olevan joko tärkeää tai kriittistä yrityksen toiminnalle, erityisesti elintarvikkeiden, juomien, terveydenhoidon tuotteiden ja kosmetiikan etiketeissä.

Finat on Euroopan etikettitoimialan järjestö, joka tekee katsauksia itsekiinnittyvien etikettien markkinoista.

Share: