Esko myy Kongsbergin sijoitusyhtiölle

16.12.2020 08:23Uutiset » Pakkaukset
Esko on toimittanut leikkauspöytiä Kongsbergin tekniikalla. Kuva: Esko.

Pakkausalan ohjelmistojen ja laitteiden tekijä Esko myy leikkausjärjestelmiä valmistavan Kongsberg-yrityksen OpenGate Capital -sijoitusyhtiölle. Esko aikoo keskittyä integroitujen ohjelmistoratkaisujen kehittämiseen pakkausalan asiakkaille.

Suunniteltuun kauppaan kuuluvat Kongsbergin tutkimus- ja kehitysyksikkö Kongsbergissä Norjassa sekä tuotantolaitos Brnossa Tšekissä. OpenGate Capital on globaalisti toimiva sijoitusyhtiö, jonka pääpaikka on Los Angelesissa Kaliforniassa.

– Keskitymme end-to-end työnkulkuratkaisujen toimittamiseen pakkausalan toimitusketjun asiakkaille brändeistä premediaan ja konvertointiin. Pystymme kiihdyttämään integroitujen ohjelmisto- ja laiteratkaisujen kehittämistä, jotka auttavat asiakkaitamme digitalisoimaan, automatisoimaan ja yhdistämään toimintaansa, sanoo Mattias Byström, Eskon, X-Riten ja AVT:n toimitusjohtaja.

Kongsberg perustettiin Norjassa 1965 ja Esko osti yrityksen 1998.

Tiedotteen mukaan Kongsbergin laitteita käyttävät asiakkaat voivat odottaa toiminnan jatkuvan entisellään, sillä suurin osa heitä palvelevista työntekijöistä siirtyy uuteen Kongsberg PCS -yritykseen. Myös jälleenmyyntisopimukset siirtyvät uudelle yritykselle.

KTA-Yhtiöt jatkaa sekä Eskon ohjelmistojen että Kongsberg-jälkikäsittelylaitteiden maahantuonti-, myynti-, tuki- ja huolto-organisaationa Suomessa.

Yrityskauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Share: