Elintarvikkeiden kylmäpakkaamiseen uusi ratkaisu

21.12.2020 18:20Uutiset » Pakkaukset
Juomajäähdyttimessä käytettiin kahta kartonkilaatua sekä vesipohjaista suojakerrosta jäähdytysalustassa. Kuva: Metsä Board.

Saksalainen Weilburger Graphics on kehittänyt kierrätettävän juomajäähdyttimen, jonka valmistusmateriaalina on kartonki, ja jossa käytetään täysin uudenlaista vedenkestävää päällystystä. Pakkaus voi soveltua myös esimerkiksi tuoreille hedelmille ja muille jäähdytystä vaativille elintarvikkeille.

Materiaaliksi yhtiö valitsi Metsä Boardin vahvan ja kevyen ensikuitukartongin. Innovatiiviseen pakkaukseen kuuluu jäähdytysalusta, johon mahtuu 500 grammaa jäämursketta tai kylmää vettä. Pakkauksen sisäpuolella käytettiin MetsäBoard Prime FBB EB -ecobarrier-kartonkia yhdistettynä Weilburger Graphicsin uuteen vesipohjaiseen Senolith-barrierpäällysteeseen tekemään pakkauksesta vedenkestävä.

– Monet asiakkaamme etsivät kylmä- ja pakasteruokapakkauksiin ympäristöystävällisiä ratkaisuja, jotka soveltuvat suoraan kosketukseen elintarvikkeiden kanssa. Näiltä ratkaisuilta edellytetään usein vedenkestävyyttä, sanoo Arno Dürr, joka toimii myyntijohtajana Weilburger Graphics GmbH:ssa. Tämä kansainvälisesti toimiva saksalainen yritys valmistaa päällysteitä, fleksovärejä ja liimoja.

Pakkauksessa käytetyt ensikuitukartongit kestävät yleensä kosteutta paremmin kuin kierrätyskuituun pohjautuvat kartongit. Ne ovat myös kevyempiä ja pienentävät siten pakkausten hiilijalanjälkeä. Käytön jälkeen ne voidaan kierrättää kiertotalouden mukaisesti.

– Sekä itse ajatus että sen toteutus osoittautuivat erittäin onnistuneiksi. Lopputulos on vastuullinen ja vaikuttava vaihtoehto perinteisille pakkausmenetelmille. Tulevaisuudessa tällainen pakkaus voi olla hyvä vaihtoehto myös tuoreille hedelmille ja muille jäähdytystä vaativille elintarvikkeille, sanoo Metsä Boardin asiakkuusjohtaja Gabriel Goldmayer.


Juomajäähdyttimessä käytettiin kahta kartonkilaatua sekä vesipohjaista suojakerrosta jäähdytysalustassa. Kuva: Metsä Board.
Share: