DS Smith asetti tiukat ympäristötavoitteet

10.6.2021 15:07Uutiset » Pakkaukset
DS Smith on kehittänyt pakkausten suunnitteluun työkalun, joka mahdollistaa pakkauksen kiertotalouden mukaisuuden arvioinnin. Kuva: DS Smith.

Kuitupakkauksien valmistaja DS Smith on julkaissut kunnianhimoiset ympäristötavoitteet toiminnallaan. Ne sisältävät tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet, jotka edellyttävät 40 %:n päästövähennyksiä hiilidioksidia tuotettua tonnia kohden vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2019 tasoon, sekä sitoutumisen saavuttamaan Net Zero -päästötavoitteen vuoteen 2050 mennessä.

Vuonna 2017 DS Smith ilmoitti tavoitteestaan vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 % tuotettua tonnia kohden vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoteen 2015. Osana maailmanlaajuisesti yli 250 toimipisteessä tehtyjä toimia se on saavuttanut 23 % päästövähennyksen vuoden 2020 loppuun mennessä ollen huomattavasti suunnitelmiensa edellä.

Nämä saavutukset ovat tiedotteen mukaan syntyneet investoimalla uraauurtavaan tekniikkaan. Tähän kuuluvat mm. jätteestä energiaan -ratkaisut, yhdistetyt lämpö- ja sähkövoimalaitokset sekä tehtaiden kattiloiden ja valaistuksen muutokset. Yritys on myös lisännyt uusiutuvien polttoaineiden, kuten biokaasun ja biomassan, käyttöä ja tehostanut energiankulutustaan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi.

Ilmastotoimia koskevan sitoumuksensa lisäksi DS Smith julkaisi aiemmin 100 miljoonan Iso-Britannian punnan arvoisen tutkimus- ja tuotekehityksen investointipaketin kiihdyttääkseen työtä kiertotalouden hyväksi. Yrityksen tavoitteena on tehdä kaikista valmistetuista pakkauksista kierrätettäviä tai uudelleenkäytettäviä vuoteen 2023 mennessä. Tavoitteena on myös vähentää globaalisti miljardi ongelmallista muovipakkausta vähittäiskaupan hyllyiltä vuoteen 2025 mennessä.

Share: