Digitaalisen etikettipainamisen kasvu jatkuu 2021

18.12.2020 10:23Uutiset » Pakkaukset
Konica Minolta on toimittanut globaalisti yli 500 AccurioLabel-etikettipainokonetta. Kuva: Konica Minolta.

Konica Minolta ennustaa digitaalisen etikettipainamisen kasvun jatkuvan 2021. Etikettien ja pakkausten toimittajat laajentavat digitaalista painamista samalla kun offset- ja fleksopainamisen volyymit pienenevät. Digipainamista kasvattavat esimerkiksi elintarvikkeiden ja juomien tuotenimikkeiden ja kampanjoiden lisääntyminen.

– Oma kokemuksemme on, että yhä suurempi joukko perinteisistä etikettien painajista kysyy neuvoja digitaaliseen painamiseen siirtymisestä. Uskomme sen lisääntyvän, sillä digitaalinen painaminen on ainoa tekniikka, joka tarjoaa lyhyitä ja keskipitkiä sarjoja lyhyellä tuotantoajalla, sanoo Edoardo Cotichini, Senior Manager Professional Print, Konica Minolta Business Solutions Europe.

Cotichini viittaa IDC:n raporttiin “Western Europe Digital Label and Packaging Printer Forecast, 2020-2024”, jonka mukaan brändien tarpeilla on keskeinen merkitys digitaalisesti tuotettujen etikettien kysynnälle. Tooneritekniikalla toimivat laitteet ovat edelleen suosituin digitaalinen tekniikka etikettipainamisessa.

Koronapandemia ja Drupa-messujen siirtyminen on aiheuttanut raportin mukaan digipainokoneiden kysynnän laantumisen tänä vuonna noin 200 laitteeseen. Markkinoiden odotetaan kuitenkin toipuvan ja toimitusten nousevan 450 laitteeseen vuonna 2024.

Cotichinin mukaan yhä enemmän kysyntää on täydellisille tuotantoprosesseille ja laitteille, jotka toimivat vähemmällä miehityksellä. Konica Minolta on tähän mennessä toimittanut globaalisti yli 500 AccurioLabel-etikettipainokonetta.

Konica Minoltan ennusteet etikettipainamiselle 2021.
Katso yrityksen Konica Minolta estradisivu
Share: