Coca-Cola testaa paperipulloa Euroopassa

11.2.2021 08:55Uutiset » Pakkaukset

Coca-Cola lanseeraa 2000 paperipullon rajoitetun erän yhtiön kasvipohjaista Adez-juomaa päivittäistavaramyyntiin Unkarissa. Kuva: Coca-Cola.

Coca-Cola tuo paperipullon ensimmäistä kertaa pois laboratorio-olosuhteista ja testaa sitä rajoitetulla kuluttajalanseerauksella Euroopassa. Testin avulla kerätään tietoa kokonaan paperina kierrätettävän pullon kehittämiseksi valmiiksi.

Coca-Cola esitteli paperipullonsa ensimmäisen prototyypin viime vuoden syksyllä yhdessä paperipulloyhtiö Pabocon kanssa. Tänä keväänä Coca-Cola tuo pakkauksen ensimmäistä kertaa pois laboratorio-olosuhteista ja testaa sitä rajoitetulla kuluttajalanseerauksella Euroopassa. Unkarissa keväällä toteutettavan koelanseerauksen avulla kerätään tietoa kuluttajien suhtautumisesta uuteen pakkaustyyppiin ja pakkauksen sopivuudesta päivittäistavaramyyntiin. Tätä hyödynnetään pakkauksen jatkokehityksessä.

Paboco-paperipulloyhtiön kehittämän teknologian avulla on mahdollista suunnitella kokonaan kierrätettävä juomapakkaus, jonka materiaali on peräisin vastuullisesti hankitusta puusta. Tavoitteena on, että pakkauksen sisäpinnalla on biopohjainen pinnoite, joka ei läpäise nesteitä, hiilidioksidia tai happea. Pakkaus sopisi niin hiilihapollisten kuin kuplattomienkin juomien sekä kosmetiikan pakkaamiseen.

Coca-Cola lanseeraa 2 000 paperipullon rajoitetun erän yhtiön kasvipohjaista Adez-juomaa päivittäistavaramyyntiin Unkarissa. Koelanseeraus on tärkeä testi, jolla pyritään keräämään ymmärrystä kuluttajien suhtautumisesta uuteen pakkaukseen ja siitä, miten paperipullo toimii kaupallisessa käytössä.

Testikäyttöön valitun 250 millilitran kokoisen prototyyppipullon sisäpinnalla on ohut kierrätettävä muovikerros ja muovinen korkki. Pakkaus on jo nyt kokonaan kierrätettävä niillä markkinoilla, joissa on olemassa muovitetun kartongin keräys ja kierrätys. Tavoitteena on kuitenkin kehittää kokonaan vain paperina kierrätettävä juomapakkaus.

Share: