Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Alumiinille vaihtoehto aseptisissa pakkauksissa

25.8.2021 09:22Uutiset » Pakkaukset
Uusi Pure-Pak eSense pakkaus ei sisällä lainkaan alumiinia. Kuva: Elopak.

Alumiinia käytetään yleisesti aseptisissa pakkauksissa estokerroksena. Elopak on nyt kehittänyt uuden aseptisen kartonkipakkauksen, jossa alumiinia ei enää käytetä tähän tarkoitukseen. Tämä vähentää pakkauksen hiilijalanjälkeä 28 % ja helpottaa kierrätystä.

Uusi Pure-Pak eSense pakkaus on muodoltaan samanlainen kuin aikaisempi aseptinen pakkaus. Elopakin mukaan pakkaus säilyttää nesteen yhtä turvallisesti ja pitkäaikaisesti kuin alumiinilla vuorattu pakkaus.

Kartonkipakkausten materiaaleista jo noin 70 % on uusiutuvaa puukuitua Tetra Pakin mukaan. Loppu 30 % koostuu alumiinifoliosta sekä PE-muovista, joita on vaikea korvata. Alumiini suojaa tuotetta hapelta ja valolta ja muovi kosteudelta. Muovi mahdollistaa lisäksi alumiinin kiinnittymisen kartonkiin.

Myös Tetra Pak työskentelee monien kartongin valmistajien kanssa etsien ratkaisuja, joilla nämä barrieerimateriaalit voidaan korvata uusiutuvilla materiaaleilla. Esimerkiksi Valio käyttää jo laajasti nestepakkauksia, joissa PE-muovia on korvattu biopohjaisilla ratkaisuilla.

Share: