Zünd kaksinkertaisti leikkurin nopeuden

7.6.2016 08:00Uutiset » Laitteet
Zündin uusi D3 leikkuri BHS:n automaattisella materiaalin käsittelyllä. Kuva Reino Lantto.
Zündin uusi D3 leikkuri BHS:n automaattisella materiaalin käsittelyllä. Kuva Reino Lantto.

Sveitsiläinen Zünd esitteli Drupassa uuden digitaalisen leikkurin, joka jopa kaksinkertaistaa leikkuunopeuden. Kahdella leikkausyksiköllä toimiva D3 on tarkoitettu volyymituotantoon.

Zündin mainonnassa ennen messuja näkyi peitetty leikkuri, jonka sanottiin mullistavan leikkaamisen. Messuilla peite oli poissa ja leikkurin ominaisuudet näkyvissä. Laitteella on yhtiön mukaan mahdollista nostaa tuottavuutta huomattavasti erityisesti kahden leikkausyksikön ansiosta. Yksiköissä voi käyttää yhtä aikaa kolmea työkalua. Yksiköt toimivat samassa optimoidussa työnkulussa. Kaksi yksikköä yhden sijasta voi kaksinkertaistaa yhden yksikön mallin tuotannon työn ominaisuuksista riippuen.

Uusi digitaalinen leikkuri perustuu suurelta osin G3-tuotesarjan koeteltuun tekniikkaan. Malli leikkaa tarkasti koko leikkuualalla, joka on maksimissaan 3210 x 3200. Laite on modulaarinen (4 eri kokovaihtoehtoa) ja helppokäyttöinen. Laite pystyy leikkaamaan hyvin laajaa materiaalivalikoimaa.

Drupassa D3 oli yhdistetty BHS:n kartongin käsittelyjärjestelmään, jossa materiaalin syöttö ja poisto on täysin automaattista.

”Zündin ZCC-ohjelmisto ja D3 muodostavat yhdessä täydellisen leikkuujärjestelmän, jonka toiminta ja tuottavuus ovat huipussaan”, sanoo Zünd Scandinavian toimitusjohtaja Jacob Hansen.

Share: