Yli yön painotuotantoa isolla digipainokoneella

5.5.2017 08:15Uutiset » Laitteet
PLS on uuden koneen avulla pystynyt siirtymään uusille markkinoille, kertoo toimitusjohtaja Arndt Eschenlohr.

Saksalainen online-painotalo PLS toimittaa asiakkaille keskimäärin 160 arkin painotöitä nopeasti. Yritys on ottanut käyttöön Konica Minoltan B2-koon AccurioJet KM-1 -painokoneen tuotannon vauhdittamiseksi.

AccurioJet KM-1 lanseerattiin kaupallisesti Drupa-messuilla 2016. PLS Print Logistic Services on ensimmäisiä eurooppalaisia asiakkaita, joka on ottanut uuden koneen tuotantoon onnistuneen koejakson jälkeen. Yritys on amerikkalaisen OvernightPrints -yrityksen tytäryhtiö. Liikeidea on verkon kautta tulevien tilausten toimittaminen ympäri Eurooppaa nopeasti.

Aikaisemmin PLS käytti offsetpainamista ja Konica Minoltan Bizhub-sarjan digikoneita. Offsetpainamisesta on kuitenkin tullut kannattamatonta, kun painotyön keskimääräinen koko on 160 arkkia. Offsetissa hukka-arkkien määrä on 70-150 työtä kohti.

– KM-1 edustaa aivan uutta tekniikkaa. Se on parempaa kuin offset. Yksi eduista on hukan määrän minimointi. Olemme uuden tekniikan avulla pystyneet siirtymään uusille markkinoille, kuten pakkauksiin, sanoo Arndt Eschenlohr, PLS-yrityksen toimitusjohtaja.

KM-1 perustuu japanilaisen Komorin rakentamaan laiterunkoon ja Konica Minoltan tulostuspäihin.

Katso yrityksen Konica Minolta estradisivu
Share: