Xeroxin mustesuihkulla 2050 sivua minuutissa

14.2.2011 14:30Uutiset » Laitteet

Xerox_mustesuihku

Tänään maanantaina avatuilla Hunkelerin Innovation Days -messuilla paljastettiin vihdoin Xeroxin kauan huhuttu mustesuihkutekniikkaa käyttävä tulostinuutuus. Laite tulostaa 2050 sivua minuutissa käyttäen niin sanottua kuivaa solid ink -mustesuihkutekniikkaa.

Xeroxin patentoitu väri on hartsipohjaista ja se kiinnitetään paperin pinnalle ilman että se imeytyy paperiin. Tämä tarkoittaa, että paperi on kuiva tullessaan ulos laitteesta. Se mahdollistaa monipuolisten materiaalien käytön poistaen samalla paperien kuivumiseen tarvittajan ajan. Tulosteet ovat myös siistauskelpoisia kansainvälisen siistausjärjestö Ingeden mukaan.

– Samalla saamme koneen, jolla voidaan painaa tavalliselle paperille, sanoo Jarle Friis, joka on Pohjoismaiden vastuuhenkilö Xeroxin rullatuotantolaitteissa.

– Laitteella saadaan laadukas painatus 50–160 grammapainon papereille.

Väri on hienojakoista jauhetta, joka sulatetaan ja kiinnitetään paperiradalle dod-piezotekniikkaa hyväksikäyttäen. Värijärjestys on syaani, magenta, keltainen ja musta. Resoluutio on 600 x 600 dpi. Suurin nopeus saavutetaan, kun käytetään 390 dpi:n resoluutiota pituussuunnassa leveyssuunnan ollessa edelleen 600 dpi.

Sama laadunvalvonta kuin iGen4:ssä

Kehittäessään uutta tekniikkaa on Xerox hyödyntänyt Tektronix-yrityskaupasta saatua tietotaitoa. Väri- ja tulostuspäät ovat kuitenkin täysin uudelleenkehitettyjä.

– Kestää noin viisi minuuttia vaihtaa viallinen tulostuspää. Sillä välin kuitenkin viereiset tulostuspäät korvaavat vialle mennyttä tulostuspäätä, kertoo Jarle Friis.

– Laadunvalvonnassa käytämme samaa closed loop -tekniikkaa kuin on käytössä iGen4-tulostimissa. Tämä tarkoittaa, että spektrofotometrit tarkistavat jatkuvasti, että väri toistuu oikeilla arvoilla, Friis paljastaa.

Koneita aiotaan asentaa muutamaan paikkaan tämän vuoden lopulla ja vuonna 2012 toimitukset aloitetaan globaalisti.

Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: