Xeroxilta uusi ”kultasarja”

19.2.2009 13:01Uutiset » Laitteet

Xerox on julkistanut digitaaliset DocuColor® 7000AP/8000AP ”Gold” -painokoneet. Markkinoilla jo olleet tuotantojärjestelmät sisältävät nyt uuden värienhallintaohjelmiston, joka varmistaa aiempaa yhdenmukaisemman kuvanlaadun ja tuo runsaasti lisää tuottavuutta.

Automated Colour Quality Suite-ratkaisun ansiosta painamispalveluita tarjoavat voivat nopeuttaa painokoneen käyttökuntoon asettamista ja parantaa väritasapainoa ja -vastaavuutta. Lisäksi ratkaisu vähentää käyttäjän tekemiä virheitä automaattisten ominaisuuksien avulla.

– Vaatimukset värikuvien laadun suhteen ovat kasvussa. Olemme laajentaneet Automated Colour Quality Suite -ratkaisun hyödyntämistä tuotantojärjestelmissämme, jotta nykyistä useammat painot voivat tuottaa korkealaatuisia, kaikkein suurinta tarkkuutta ja värien luotettavuutta vaativia painotöitä, kuten valokuva-albumeita, yritysesitteitä ja markkinointimateriaalia, sanoo Xeroxin myyntijohtaja Johanna Starck.

Uusia ominaisuuksia

Uudet ominaisuudet ovat mahdollisia integroidun spektrofotometrin ansiosta. Laite mittaa vedosten väriarvoja Xeroxin 7000AP/8000AP –järjestelmien paperiradalla. Profiilien luonnista vastaavaa tekniikkaa on parannettu, jotta lopputuotoksiin saadaan aiempaa tarkempia ja tasapainoisempia värejä, tarkempia varjostuksia ja pehmeämpiä korostuksia.

Xerox on lisännyt ratkaisuun myös kiiltoa hallinnoivan ominaisuuden (Variable Gloss Management), jolla vähennetään tummien värien kiiltoa digitaalisissa painotöissä. Kirjapainot voivat säätää minkä tahansa painotyön kiiltoa ja ulkoasua haluamalleen tasolle.

Uutta teknologiaa otettiin ensimmäisenä käyttöön Xeroxin iGen3® 90 ja 110 -digitaalisten tuotantojärjestelmien sarjassa. Tekniikkaan kuuluu:

> Edistyksellinen profilointi lisää painotöiden realismia, parantaa varjojen ja korostusten tarkkuutta ja mahdollistaa aiempaa paremman kuvan muuntamisen. Se voi myös tarkasti emuloida offset-painojen väristandardeja.

> Automaattinen kalibrointi poistaa manuaalisen kalibroinnin tarpeen, vähentää värien epäjohdonmukaisuuksia, joita aiheuttavat lämpötilan ja ilmankosteuden vaihtelut sekä päivittäin käyttö. Kalibrointi voidaan ajastaa siten, että se käynnistyy automaattisesti tiettyjen käyttötuntien tai sivumäärien jälkeen tai sitten, kun nykyinen painotyö päättyy.

> Automaattien spottivärien kalibrointityökalu varmistaa pantone-lisensoitujen värien tarkkuuden painokoneissa. Järjestelmä käytännöllisesti katsoen tekee käyttäjän säädöt tarpeettomiksi, jotka voivat riippua visuaalisesti, subjektiivisesti arviosta. Siten painotöille tulee viikossa useita tunteja lisää tuottavuutta, erityisesti niiden käyttäjien kohdalla, joilla ei ole kokemusta värien hallinnoinnista.

Uusi tulostinpalvelin

Uudet ”Gold” tuotantojärjestelmät sisältävät myös Xeroxin uuden FreeFlow 7.0 -tulostinpalvelimen ja FreeFlow Express to Print Software -ohjelmiston.

FreeFlow-tulostinpalvelimen versio 7 on yhtiön tehokkain tulostinpalvelin ja sisältää kehittyneet värinhallintaominaisuudet, intuitiivisen käyttöliittymän ja muokattavat turvaominaisuudet. FreeFlow Express to Print Software -ohjelmisto lisää tuottavuutta ja tehokkuutta automatisoimalla säännöllisesti toistuvat painotyöt ja rutiininomaiset valmistelutehtävät.

Xerox DocuColor® 7000AP/8000AP -järjestelmät tuottavat 70 tai 80 A4-painopintaa kaikilla paperilaaduilla.

Saatavuus

Xeroxin DocuColor 7000AP/8000AP “Gold” on saatavilla välittömästi. DocuColor 7000/8000 -järjestelmät, joissa on Xeroxin FreeFlow 7.0 -tulostinpalvelin, voidaan päivittää “Gold”-versioon.

Linkki: www.xerox.com

Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: