Xeikonilta inkjet-painokone etiketeille

28.3.2017 09:52Uutiset » Laitteet
Xeikon PX3000-etikettipainokone.

Xeikon on julkistanut uuden aluevaltauksen laajentamalla etikettipainokoneiden tarjontaansa mustesuihkutekniikkaan. Uusi Xeikon PX3000-kone perustuu yrityksen kehittämään uuteen Panther UV -inkjet-tekniikkaan.

Uusi Xeikon PX3000 -painokone julkistettiin Xeikon Café Packaging Innovations 2017 -tapahtumassa Belgiassa. Koneessa käytetään Xeikonin kehittämää Panther-tekniikkaa ja PantherCure UV -värejä. Työnkulkujärjestelmänä voidaan käyttää X-800 -painokoneesta tuttua järjestelmää.

Xeikon on aiemmin kehittänyt kuivatooneritekniikkaan perustuvia etikettipainokoneita, joita ovat 3000-sarja ja CX3. Nyt kehitetty uusi kone soveltuu tiedotteen mukaan niitä paremmin joidenkin itsekiinnittyvien etikettisovellusten markkinoille ja voi korvata UV fleksopainatusta sekä silkkipainatusta.

– UV inkjet ja kuivatooneri ovat toisiaan täydentäviä tekniikoita, joiden avulla voidaan laajentaa digitaalisesti tuotettujen etikettien tarjontaa, sanoo Filip Weymans, Xeikonin markkinointijohtaja.

Xeikon PX3000 on painoradaltaan 330 millimetrin levyinen ja sen nopeus on 50 metriä minuutissa. Väreinä on CMYK ja valkoinen. Koneen resoluutio on 600 x 600 dpi:tä.

Benoit Chatelard.

Xeikonille uusi toimitusjohtaja Ricohilta

Xeikon kuuluu Flint Groupiin, joka julkisti uuden toimitusjohtajan konsernin Digital Solutions -ryhmälle. Benoit Chatelard valittiin tähän tehtävään 8.5. lukien. Hän on aikaisemmin johtanut Ricohin tuotantotulostuksen ryhmää Euroopassa.

Benoit Chatelardista on tulossa myös Xeikonin uusi toimitusjohtaja. Tämä vaatii vielä yhtiökokouksen hyväksynnän. Xeikonin toimitusjohtaja Wim Maes jättää tehtävän omasta pyynnöstään.

Share: