Xeikon otti etumatkaa

25.3.2008 11:18Uutiset » Laitteet

Digitaalisia Xeikonin rullapainokoneita valmistava Punch Graphix kertoi järisyttäviä uutisia. Sen uusin lippulaiva, Xeikon 8000, tulostaa nopeudella, joka vastaa 230 A4-värisivua minuutissa. Näin se on melkein puolet nopeampi kuin mikään sen arkkipuolen kilpailijoista.

Koneen nopeus tarkoittaa 13800 A4-pinnan tulostumista tunnissa ja kuukausivolyymiksi lupaillaan 8,5 miljoonaa sivua. Laite tulostaa 320–512 mm leveille tulostusmateriaaleille pituuden ollessa käytännössä ääretön.
Myös laadun luvataan olevan todella tarkka, jopa 1200 dpi. Koneen sisällä on puolestaan kaksi inline-densitometriä, joiden tehtävänä on vahtia värien pysyvyyttä pitkissä ajoissa.

Soitimme Punch Graphix Nordicin toimitusjohtajalle, Jarmo Rissaselle. Mihin Xeikon 8000:n tuotanto on erityisesti suunnattu?
– Transpromo- ja suoramarkkinointimateriaalit sekä kirjat. Uskomme erityisesti, että transpromo eli maksuliikennedokumenttien ja mainosten yhdisteleminen samaan lähetykseen tulee olemaan merkittävä alue, Rissanen toteaa.

Lisätietoja uutuudesta huhtikuun AGI-numerossa.

Lisätietoja www.xeikon.com.

Share: