Xeikon haastaa HP Indigon Trilliumilla

21.3.2016 09:19Uutiset » Laitteet
Xeikon Trillium esitellään drupassa.
Xeikon Trillium esitellään drupassa.

Xeikon on julkistanut ensimmäisen nestetoonerilla toimivan painokoneensa. Drupassa esiteltävä Trillium One -laite on tarkoitettu kaupalliseen painamiseen ja suoramarkkinointituotteille. Xeikon sanoo sen olevan haastaja HP Indigo-painokoneille.

Xeikon kertoi uudesta koneestaan pre-drupa tilaisuudessaan perjantaina 18.3. Yhtiön mukaan laite tulee olemaan kustannuksiltaan edullisempi kuin mustesuihkupainaminen painotöissä, joissa on suuri väripeitto. Laite on kehitetty yhteistyössä Miyakoshi-yhtiön kanssa. Siinä käytetään Xeikon valmistamaan Tonnik-tooneria.

Uusi laite on kaksois-CMYK duplex-painokone, joka käyttää Xeikonin nykyistä LED-kuvanmuodostustekniikkaa. Resoluutio on parhaimmillaan 1200 dpi:tä. Painokoneen nopeus on 60 metriä minuutissa. Laitteessa voidaan käyttää 500 millimetrin levyistä rullapaperia, jonka grammapaino on 90–150 grammaa. Paperia ei Xeikonin mukaan tarvitse erikseen päällystää konetta varten.

– Ensimmäinen kohderyhmämme tulee olemaan suoramarkkinointi ja sen jälkeen kuvastot sekä uudet markkinat. Laite on riittävän nopea ja kustannustehokas. Se ei ole tarkoitettu transaktiotulostukseen tai kirjojen painamiseen, kertoi Xeikon toimitusjohtaja Wim Maes Printweek-lehdelle.

Xeikon on kehittänyt Trillium-konettaan monia vuosia ja esitteli siitä ensimmäisen version nimellä Quantum drupassa 2012. Nyt uuden laitteen odotetaan tulevan markkinoilla vuoden 2017 alussa ja maksavan noin 2,5 miljoonaa euroa.

Share: