UV ja lateksi kasvavat suurkuvatuotannossa

30.9.2015 09:39Uutiset » Laitteet

suurkuva-infotrends

Suurkuvatulostamisen tekniikka on muuttunut huomattavasti parin viime vuoden aikana. UV ja lateksi valtaavat alaa laitemarkkinoilla ja vesipohjainen mustesuihkutulostaminen vähenee. Tekniikan muuttuessa myös suurkuvatulostamisen tuotevalikoima on muuttunut InfoTrendsin ja NAPCO Median tekemän tutkimuksen mukaan.

Tutkimuksessa selvitettiin markkinoiden muutosta maailmassa 2013 – 2015. Mustesuihkutulostamisessa on selvänä trendinä materiaalivalikoiman ja sovellusten määrän kasvu. Vuodesta 2013 nopeasti kasvaneita sovelluksia ovat ikkunagrafiikka, autoteippaus ja erilaiset myymälämarkkinoinnin tuotteet. Tuotevalikoiman kasvaessa myös monipuolisten värien merkitys on kasvanut.

Infotrends-top applications

Laitemarkkinoilla UV-kuivaamista käyttävät laitteet yleistyvät ja valtaavat alaa vesipohjaiselta ja liuotinpohjaiselta tulostamiselta. UV-tulostinten määrä on kasvanut 35 % kahden viime vuoden aikana ja vesipohjaisten vähentynyt 19 %. Myös lateksitekniikan suosio kasvaa laajan sovellusvalikoiman, nopean kuivumisen ja edullisten laitteiden ansiosta.

Share: