Tuotantotulostimien markkinoilla nopeaa kasvua

29.5.2015 08:10Uutiset » Laitteet

Tuotantotulostimien markkinat kasvoivat maailmassa 7,5 % vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä IDC:n mukaan. Tulostimia ja monitoimilaitteita toimitettiin noin 11 167 kappaletta, ja niiden toimitusten arvo kasvoi 3,6 %.

IDC kartoittaa markkinoita neljännesvuosittain. IDC:n mukaan kasvua oli kaikilla muilla markkinoilla paitsi Latinalaisessa Amerikassa, Lähi-idässä ja Afrikassa. Kasvu oli vahvaa Japanissa, Länsi-Euroopassa ja Aasian-tyynenmeren alueella. Raskaampaan tuotantoon tarkoitettujen tulostimien määrä kasvoi eniten, 31,7 %. Etiketti- ja pakkaustulostimien määrä kasvoi 12,4 %.

Kasvun moottori oli IDC:n mukaan erityisesti väritulostamisen kasvu. Nopeita mustesuihkutulostimia toimitettiin lähes 40 % enemmän kuin edellisenä vuonna ja erityisesti Ricoh menestyi tässä sarjassa. Digitaalisilla pakkauspainamisen markkinoilla menestyivät erityisesti HP ja Xeikon. Värilaserien markkinoilla kasvua on IDC:n mukaan erityisesti vauhdittanut Xerox Versantin ja Konica Minolta bizhub Press C1000 -laitteen tulo markkinoille.

Kuva: Konica Minolta bizhub Press C1100.

Katso yrityksen Ricoh estradisivu
Katso yrityksen Konica Minolta estradisivu
Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: