Tapetteja digitaalisesti suurella nopeudella

12.1.2017 08:19Uutiset » Laitteet
IIJ:n uusi järjestelmä tulostaa tapetteja suurella nopeudella.
IIJ:n uusi järjestelmä tulostaa tapetteja suurella nopeudella.

Industrial Inkjet Ltd (IIJ) esittelee Heimtextil-messuilla yhdessä Konica Minoltan kanssa uutta tekniikkaa, jonka avulla voidaan tulostaa tapetteja suurella tuotantonopeudella tavallisille tapettimateriaaleille.

Messuilla esillä oleva mustesuihkujärjestelmä tulostaa tapettia jopa 70 metriä minuutissa. Tulostettava materiaali on tavallista tapettimateriaalia.

Yritykset ovat viimeiset 18 kuukautta tehneet yhteistyötä kehittääkseen ratkaisun, joka pystyy kilpailemaan tapettien perinteisten painomenetelmien kanssa sekä tuottavuudessa että kustannuksissa rullaa kohti. Tapettien tulostaminen mustesuihkulla on jo melko yleistä, mutta tuotantonopeudet ovat tiedotteen mukaan hyvin alhaisia, ja nykytekniikka soveltuu lähinnä lyhyiden sarjojen erikoissovelluksiin.

– Tapettien tuotannossa on suuri tarve tulostaa tapetteja digitaalisesti suurella tuotantonopeudella. Uskomme että tapettien tulostus tulee siirtymään massiivisesti digitaaliseen tekniikkaan mustesuihkutulostuksen kehittyessä. Tarvittavat värit ja laitteet ovat pian saatavilla, sanoo IIJ:n toimitusjohtaja John Corrall.

Katso yrityksen Konica Minolta estradisivu
Share: