Suurkuvatulostimien markkinoiden kasvu tasaantunut

1.6.2015 07:27Uutiset » Laitteet

Suurkuvatulostimien markkinoilla näkyy maailmanlaajuisesti tasaantumista voimakkaan kasvun jälkeen. IDC:n kartoituksen mukaan toimitettujen laitteiden määrä laski noin prosentin vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä ja toimitusten arvo väheni lähes kolme prosenttia.

International Data Corporation (IDC) kartoittaa neljännesvuosittain suurkuvatulostimien markkinoita. IDC:n mukaan toimitusten väheneminen oli odotettua, sillä tulostimien keskimääräinen tulostusnopeus kasvaa, ja tämän vuoksi vanhoja tekniikoita ja laitteita voidaan korvata vähemmällä määrällä uusia laitteita. Teknisten ja CAD-tulostimien markkinat supistuivatkin 1,2 %.

Monet keskeiset tekniikat kuten lateksi, UV ja ekoliuotin aloittivat kuitenkin vuoden vahvasti. Erityisesti lateksitekniikka nousi IDC:n mukaan esiin toimitusten kasvaessa 55 % viime vuodesta. Tätä tekniikkaa hallitsee HP, joka on kilpailukykyinen myös UV-tulostimissa. HP on suurin toimittaja CAD/teknisten tulostimien markkinoilla ja suurin myös koko suurkuvatulostimien markkinoilla.

Canon säilytti yhteenlasketuilla markkinoilla vahvan kakkossijansa ja kolmas oli jälleen Epson. Se vahvisti asemiaan sublimaatiotulostimissa ja teknisissä tulostimissa. Roland on neljänneksi suurin toimittaja, ja sen asema perustuu erityisesti vahvaan asemaan ekoliuotintulostimissa sekä kasvavaan osuuteen UV- ja sublimaatiotulostimien markkinoista. Markkinoiden viides on Mimaki ja kuudes Ricoh.

Kuva: Canonin iPF840-tulostin.

Katso yrityksen Ricoh estradisivu
Share: