Smurfit Kappa ja HP kehittävät aaltopahvipainamista

22.6.2016 08:00Uutiset » Laitteet
HP:n PageWide C500 -painokoneen demokuva.
HP:n PageWide C500 -painokoneen demokuva.

Pakkausratkaisujen toimittaja Smurfit Kappa ja HP ovat tehneet yhteistyösopimuksen digitaalisen aaltopahvipainamisen kehittämisestä. Lähtökohtana on HP:n uusi mustesuihkulla toimiva PageWide C500 -painokone, jonka prototyyppi esiteltiin Drupassa.

Yhteistyön avulla on tarkoitus mullistaa korkeatasoisten pakkauslaatikkojen valmistus. Edelleen kehitetyllä PageWide C500 -painokoneella voitaisiin painaa suoraan aaltopahville offset-tasoisella painojäljellä. Koneella voitaisiin lyhentää toimitusaikoja. Smurfit Kappa tulee tekemään tiivistä yhteistyötä HP:n kanssa koneen kehittämisessä ja aikoo käyttää uutta tuotantoratkaisua Euroopan tuotantolaitoksissaan. Yhtiöllä on yli 100 konvertointilaitosta Euroopassa.

Uusi painokone on tarkoitettu kaikenlaisiin tuotantoympäristöihin aina suurista integroiduista laitoksista pieniin konvertoijiin. Koneessa on tarkoitus käyttää HP:n Corrugated Grip-tekniikkaa, joka mahdollistaa laajan materiaalivalikoiman käytön. Koneessa käytettäisiin myös HP:n uusia vesipohjaisia värejä, jotka ovat kansainvälisten elintarviketurvallisuuden määräysten ja alan ohjeiden mukaisia.

HP aikoo aloittaa painokoneen testaukset asiakkaiden laitoksissa vuonna 2017. Koneen odotetaan olevan kaupallisesti saatavilla vuonna 2018.

Share: