Screen ja BHS kehittävät aaltopahvin digipainatusta

29.6.2016 08:00Uutiset » Laitteet
Kuva BHS.
Kuva BHS.

Suurkuvalaitteiden valmistaja Screen ja konvertointilaitteiden valmistaja BHS kehittävät yhdessä uutta ratkaisua aaltopahvipakkausten tekemiseen. Tavoitteena on painaa pakkauslaatikko sen valmistamisen yhteydessä samassa prosessissa.

Screen ja BHS Corrugated Maschinen sopivat Drupa-messuilla yhteistyöstä, jonka tavoitteena on kehittää 300 metriä minuutissa painava in-line-inkjetratkaisu BHS:n konvertointilaitteille. Yhtiöt perustivat uuden Screen GP IJC -yhtiön tätä varten. Se tulee toimimaan Englannissa lähellä Screenin tytäryhtiötä Inca Digitalia.

Saksalainen BHS on tiedotteen mukaan maailman johtava yritys konvertointilaitteissa ja sen markkinaosuus on yli 50 %. Toimitusjohtaja Christian Engelin mukaan projektilla on potentiaalia mullistaa alaa.

”Jos pakkauslaatikon painaminen tehdään konvertoinnin yhteydessä, se vähentää valtavasti pakkauksen tuotannon monimutkaisuutta. Tuotantonopeus kasvaisi selvästi, ja konvertointi yksinkertaistuisi.”

Uusi yhtiö on jo tehnyt testejä ja rakentaa 2,8 metriä leveää CMYK-väreillä toimivaa koekonetta. Prosessin kehittämisen arvioidaan kestävän kolme vuotta. Pakkauksen painamisen on tarkoitus tapahtua aaltopahvin päällystyspaperille ennen pakkauksen tekoa.

Mustesuihkupainamisen käyttämiseen aaltopahvipakkausten teossa kiinnostaa nyt monia alan yrityksiä. Yhteisiä kehitysprojekteja ovat julkistaneet Smurfit Kappa ja HP, EFI ja HP, HP ja KBA sekä Bobst ja Kodak.

Share: