Panasonicin digipokkarissa 25 mm:n laajakulmazoomi

11.3.2008 14:41Uutiset » Laitteet

Panasonicin uusi Lumix DMC-FX35 on tyylikäs ja kompakti taskukamera, jossa on ainutlaatuisia ominaisuuksia. Kameran nelinkertaisen zoomin laajin polttoväli vastaa kinokamerassa 25 mm:n superlaajakulmaa. Sen kuva-ala on lähes kaksinkertainen taskukameroissa yleiseen 35 mm:n polttoväliin verrattuna.

Uutuuskamerassa on älykäs automatiikka, joka valitsee sopivimman kuvausohjelman, tunnistaa ihmiskasvot, ottaa huomioon kohteen liikkeen ja osaa valottaa oikein kuvan valo- ja varjokohdat. FX35:llä voi myös kuvata erittäin korkealaatuista teräväpiirtovideota, jonka tarkkuus on 1280x720p ja tallennusnopeus 30 ruutua sekunnissa, mikä takaa erinomaisen kuvanlaadun.

Superlaajakulman rakentaminen pieneen taskukameraan on mahdollista Panasonicin ja Leican kehitettyä kokonaan uudenlaisen linssielementin. Panasonicin FX35:ssä on Leica DC VARIO-ELMARIT -objektiivi, jonka polttoväli vastaa kinofilmikameran polttoväliä 25-100 millimetriä ja valovoima on F2.8-5.6. Polttoväliä voi pidentää 177 millimetriin käyttämällä Panasonicin Extra Optical Zoom -toimintoa. Siinä kuvan muodostamiseen käytetään vain osaa kuvakennosta, jolloin tuloksena on korkealaatuinen kolmen megapikselin kuva.

Panasonicin kaikissa kameroissa on optinen MEGA O.I.S. -kuvanvakain, jonka avulla on mahdollista käyttää jopa kolme EV-arvoa normaalia pidempää valotusaikaa. Tällöin kuvista tulee teräviä ilman jalustaa, vaikka ne olisi kuvattu pitkällä zoomilla tai pitkällä valotusajalla hämärässä. Kuvanlaatua parantaa myös uusi Venus Engine IV -kuvaprosessori, jossa on uusi kohinanpoistojärjestelmä ja joka nopeuttaa kaikkia toimintoja.

Uuden kuvaprosessorin avulla FX35:n suurin herkkyys on voitu nostaa ISO 1600 -arvoon. Erityistapauksissa on vielä käytettävissä High Sensitivity Mode, jolloin käytössä on ISO 6400 -herkkyys.

Kameran vakiovarusteisiin kuuluvat li-ion-akku, akkukotelo, verkkolaite/akkulaturi johtoineen, hihna, johdot kameran liittämiseksi tietokoneeseen tai televisioon, ohjelmistot kuvien katseluun ja käsittelyyn sekä suomenkieliset käyttöohjeet. Lumix DMC-FX35:n ulkomitat ovat noin 95x52x22 millimetriä. Kamera painaa akun ja muistikortin kanssa 146 grammaa. Arvioitu jälleenmyyntihinta on noin 380 euroa. Kameraa on saatavissa mustana, hopeanvärisenä, sinisenä ja valkoisena. Uutuusmalli toimitetaan Suomessa jälleenmyyjille maaliskuussa. Panasonicin digitaalisia kameroita myyvät hyvin varustetut kodinkone- ja valokuvausliikkeet.

Lisätietoja www.panasonic.fi.

Share: